Мобилно меню

Лятна буря нанесе много щети в Девня

Близо 70 дървета са повалени от силния вятър
Лятна буря нанесе много щети в Девня

Силната буря, която връхлетя Девня в неделя следобед, нанесе много щети, но за щастие, стихията се размина без жертви и пострадали хора. 

"Близо 70 дървета бяха повалени от силния вятър, 2 автомобила бяха затиснати от паднало дърво, части от града останаха без ток. Най-много са пораженията в кв. Повеляново", съобщи в профила си в социалните мрежи кметът на Девня Свилен Шитов.

Благодарение на бързата реакция на екипите на Гражданска защита, на Пожарната и аварийна безопасност и на Доброволческото формирование, повечето от улиците в рамките на няколко часа са разчистени от прекършените дървета и са проходими. Една улица е затворена заради паднал електрически стълб, който предстои да бъде подменен от Енерго-Про. Аварийните екипи на електроразпределителното дружество работят за възстановяване на захранването в местата без ток.

Отстраняването на щетите продължава, за да може максимално скоро Девня да се върне към нормалния си ритъм на живот.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Девня

20-годишна пострада в катастрофа с мотофреза

Настанена е в ортопедия
20-годишна пострада в катастрофа с мотофреза

С фрактура на лява подбедрица и лява подмишница, без опасност за живота е 20-годишна жителка на с. Бенковски в следствие на пътен инцидент, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна. 

В петък, около 18 часа е подаден сигнала за ПТП. Лек автомобил, движещ се по пътя, между селата с. Китка и с. Бенковски, застига и удря мотофреза, която е без регистрационни табели и светлини. Пострадалата водачка на селскостопанската машина е настанена в ортопедия, а по случая е образувано досъдебно производство, по описа на Четвърто РУ.

2024 © Варна е