Мобилно меню

Млада рускиня почина в катастрофа с "Порше" край спирка "Делфинариума" (СНИМКИ)

Мощният автомобил се е забил в дърво, поради движение с висока скорост
Млада рускиня почина в катастрофа с "Порше" край спирка "Делфинариума" (СНИМКИ)
11151

Руска гражданка на 21 години е починала на място в зверска катастрофа на на бул. „Княз Борис I“ във Варна. Инцидентът станал в района на спирка "Делфинариума". По данни на полицията автомобилът, управляван от 24-годишен руснак, се забил в дърво край пътя, поради движение с несъобразена скорост. Водачът на мощното "Порше" е откаран в болница с фрактура на бедрото и е настанен в ортопедия, като няма опасност за живота му. Инцидентът станал малко преди 20 часа вчера.

Продължителният дъжд, който валя във Варна вчера е довел до множество пътни инциденти, съобщават още от пресцентъра на полицията. Повечето от тях са предизвикали само материални щети или контузии и повърхностни рани за водачите и техните спътници.

2023 © Варна е / Снимки: Диана Русинова

Редица пожари избухнаха във Варна и региона в неделя

Пожарникари и доброволци се включиха в овладяването на огнената стихия
Редица пожари избухнаха във Варна и региона в неделя

Пожари в различни части на Варна и региона избухнаха в неделния следобед, съобщават от областна администрация. Заради пожар беше затворена и магистралата край Варна. Горящи сухи треви и образувалият се от огъня дим затрудниха трафика в участъка от Аксаково до Слънчево. Пожарат се разпростира между Слънчево и летище – Варна. Борбата с огнената стихия наложи затваряне на магистралата, а автомобилният трафик бе пренасочен по стария път Варна – София.

Пожар избухна и в района на блок 406 в квартал "Владислав Варненчик" при обръщача и до Детския център.

Друго опасно огнище се разпростря между селищно образувание Сълзица, към Кочмар, местност Планова, от булевард "Трети Март" посока Каменар.

По информация от оперативния дежурен в Областна администрация - Варна, пожарът, възникнал край блок 405 и 406, до обръщача в кв. "Владиславово", вече е локализиран и овладян.

Със своите ефективни действия служителите на РД ПБЗН - Варна вече са локализирали и огнището, разгоряло се в селищно образувание "Сълзица", Кочмар, местност Планова, от бул. "Трети Март" в посока Каменар.

Критично остава положението единствено в района на пожара, който предизвика затваряне на автомагистрала "Хемус" в двете посоки от Летище - Варна до с. Слънчево. Освен силите на Противопожарната служба, на помощ на огнеборците са и 18 военнослужещи от ВМС, които помагат и с техника, отбелязва БНТ.

2024 © Варна е / снимка: Виждам те КАТ - ВАРНА