Мобилно меню

Пожар унищожи орехови дръвчета и овошки във Варненско

Огнената стихия е засегнала около 20 декара
Пожар унищожи орехови дръвчета и овошки във Варненско

Пожар горя в петък в земеделска нива в землището на село Ветрино, съобщават от ОД на МВР - Варна. Пламъците са засегнали площ засята с орехови дръвчета. От огнената стихия са изгорели около 20 декара суха трева и овошки. На място светкавично са се отзовали 3 екипа на РДПБЗН, които са овладели огъня и са попречили на разпространението му. Причините довели до пожара са в процес на изясняване, съобщават още от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

Припомняме, че от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" акцентираха върху мерките за безопасност в началото на активната кампания по прибиране на земеделската реколта тази година.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна
Още по темата: Пожарна Ветрино Пожар
Още по темата: Пожарна Ветрино Пожар

Шофьор загина след инцидент на пътя Бургас – Варна

Водачът загубил контрол и автомобилът се преобърнал
Шофьор загина след инцидент на пътя Бургас – Варна

34-годишен турски гражданин е починал вследствие на пътно-транспортно произшествие, възникнало рано сутринта на 15 юли. Инцидентът станал малко след 4 часа, по пътя Бургас – Варна, на около 400 метра преди началото на с. Старо Оряхово.

Водачът изгубил контрол над МПС и навлязъл в лентата за насрещно движение. Това довело до преобръщане на автомобила. Пострадал е шофьорът на лекия автомобил, който по-късно е починал в болницата, а двамата му спътници се разминали с наранявания. Четвърто РУ е образувало досъдебно производство по случая, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

2024 © Варна е