Мобилно меню

Разследват инцидент, при който дете се удави в сглобяем басейн

Нещастният случай станал в Център за настаняване от семеен тип в Шумен
Разследват инцидент, при който дете се удави в сглобяем басейн

Окръжната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство във връзка с инцидент в сглобяем басейн, при който е загинало дете на 14 години. Нещастният случай станал в Център за настаняване от семеен тип в града, а басейнът бил поставен в двора на имота.

Изясняват се фактите и обстоятелствата по случая. Извършват се огледи на местопроизшествието, установяват се и се разпитват свидетели на инцидента. Предстои да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, да се изиска документацията на центъра и да се установят всички служители, които полагат грижи за децата, живущи там. Работата продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Шумен, действията по разследването са възложени на следовател от Окръжния следствен отдел, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

2023 © Варна е / снимката е илюстративна

20-годишна пострада в катастрофа с мотофреза

Настанена е в ортопедия
20-годишна пострада в катастрофа с мотофреза

С фрактура на лява подбедрица и лява подмишница, без опасност за живота е 20-годишна жителка на с. Бенковски в следствие на пътен инцидент, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна. 

В петък, около 18 часа е подаден сигнала за ПТП. Лек автомобил, движещ се по пътя, между селата с. Китка и с. Бенковски, застига и удря мотофреза, която е без регистрационни табели и светлини. Пострадалата водачка на селскостопанската машина е настанена в ортопедия, а по случая е образувано досъдебно производство, по описа на Четвърто РУ.

2024 © Варна е