Мобилно меню

Разследват смъртта на двама руски моряци на кораб край Варна

Предстоят разпити на членовете на екипажа за установяване на причините за фаталния инцидент
Разследват смъртта на двама руски моряци на кораб край Варна

Районна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство във връзка с инцидент, довел до смъртта на двама руски моряци на кораб, плаващ под флага на Република Белиз, преминаващ край Варна. Разследването е започнато по чл. 122 от НК - за причиняване на смърт по непредпазливост.

Инцидентът възникнал вечерта на 3 юли 2023 година. Двамата загинали са руски граждани на възраст 32 г. и 58 г.

Назначени са съдебно-медицински експертизи за установяване на точните причини, довели до тяхната смърт.

И към момента текат действия за установяване на причините и обстоятелствата, при които е възникнал фаталният инцидент. Предстоят разпити на членовете на екипажа, както и други действия за изясняване на фактическата обстановка. Разследването е възложено на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Варна.

2023 © Варна е

20-годишна пострада в катастрофа с мотофреза

Настанена е в ортопедия
20-годишна пострада в катастрофа с мотофреза

С фрактура на лява подбедрица и лява подмишница, без опасност за живота е 20-годишна жителка на с. Бенковски в следствие на пътен инцидент, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна. 

В петък, около 18 часа е подаден сигнала за ПТП. Лек автомобил, движещ се по пътя, между селата с. Китка и с. Бенковски, застига и удря мотофреза, която е без регистрационни табели и светлини. Пострадалата водачка на селскостопанската машина е настанена в ортопедия, а по случая е образувано досъдебно производство, по описа на Четвърто РУ.

2024 © Варна е