Мобилно меню

Шест екипа на пожарната се борят с огнена стихия край Варна

Днес по обед пожар обхвана близо 50 декара борова гора в района на девненския квартал Повеляново
Шест екипа на пожарната се борят с огнена стихия край Варна

Шест екипа на пожарната, подкрепени от доброволци продължават да се борят с пожар, който избухна днес по обед в борова гора в района на девненския квартал Повеляново. Огънят обхванал близо 50 декара, а силният вятър възпрепятствал действията по загасяването му.

От Регионалната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" съобщиха за Радио Варна, че дежурствата ще продължат през цялата нощ и увериха, че риск за населението няма.

На място са вече и две тежкотоварни машини, които ще направят изкоп, който да възпрепятства разпространението на огъня. По-рано днес магистралата край Варна беше частично задимена заради пожара. За овладяване на инцидента съдействат също ловци от местната ловна дружинка и служители в Горското стопанство, съобщава още Радио Варна.

2024 © Варна е / снимки: Фейсбук

Шофьор загина след инцидент на пътя Бургас – Варна

Водачът загубил контрол и автомобилът се преобърнал
Шофьор загина след инцидент на пътя Бургас – Варна

34-годишен турски гражданин е починал вследствие на пътно-транспортно произшествие, възникнало рано сутринта на 15 юли. Инцидентът станал малко след 4 часа, по пътя Бургас – Варна, на около 400 метра преди началото на с. Старо Оряхово.

Водачът изгубил контрол над МПС и навлязъл в лентата за насрещно движение. Това довело до преобръщане на автомобила. Пострадал е шофьорът на лекия автомобил, който по-късно е починал в болницата, а двамата му спътници се разминали с наранявания. Четвърто РУ е образувало досъдебно производство по случая, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

2024 © Варна е