Мобилно меню

Учение за реакция след тежко ПТП провеждат във Варна на 5 декември

То ще се проведе на изхода на града, в посока село Тополи
Учение за реакция след тежко ПТП провеждат във Варна на 5 декември

Учение на тема: „Ликвидиране на последствията от възникнало тежко ПТП с пострадали хора и изтичане на горими течности" ще се проведе на 5 декември, от 10 до 11 часа, на изхода на град Варна, в посока село Тополи, в участъка на ул. „Девня“ и ул. „Ат. Москов“. В учението ще бъдат включени всички съставни части на единната спасителна система, информират от областната управа.

Датата за провеждане на учението не е избрана случайно – 5 Декември е международен ден на доброволеца.

В рамките на 60 минути ще бъде симулирано настъпване на ПТП между автобус, превозващ пътници и ППС, превозващо горими течности – дизелово гориво, което се е разляло на пътя и в резултат на това създава опасност за движението, гражданите и околната среда. Вследствие на възникналото ПТП има пострадали граждани и са нанесени материални щети на пътни съоръжения.

Ще бъдат отработени и действия за спасяване и извозване на пострадали хора и предотвратяване на екологично замърсяване от изтеклите ГТ. В учението ще се включат представители на Областна администрация - Варна, ОД на МВР, Регионална дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” с екипите, които са на дежурство, Дирекция „Националната система 112“, Център за спешна медицинска помощ, Български Червен кръст, Община Варна, Доброволно формирование - ДФ „Варна” В -32-01 към община Варна, Регионална дирекция "Автомобилна администрация".

Организаторите се извиняват предварително на жителите и гостите на Варна за неудобството, което ще причинят на пътния трафик по време на провеждане на учението.

2023 © Варна е / снимката е илюстративна
Още по темата: Варна ПТП Учение
Още по темата: Варна ПТП Учение

20-годишна пострада в катастрофа с мотофреза

Настанена е в ортопедия
20-годишна пострада в катастрофа с мотофреза

С фрактура на лява подбедрица и лява подмишница, без опасност за живота е 20-годишна жителка на с. Бенковски в следствие на пътен инцидент, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна. 

В петък, около 18 часа е подаден сигнала за ПТП. Лек автомобил, движещ се по пътя, между селата с. Китка и с. Бенковски, застига и удря мотофреза, която е без регистрационни табели и светлини. Пострадалата водачка на селскостопанската машина е настанена в ортопедия, а по случая е образувано досъдебно производство, по описа на Четвърто РУ.

2024 © Варна е