Мобилно меню

Утре ще е учебен ден във Варна обяви Благомир Коцев

Щети има само по няколко училища, в които утре няма да се учи, окончателният им брой ще е ясен вечерта, обяви кметът
Утре ще е учебен ден във Варна обяви Благомир Коцев
545

Понеделник ще е учебен ден във Варна, въпреки обявеното извънредно положение на територията на общината заради ураганния вятър и щетите нанесени от него върху дървета и инфраструктура на територията на града. Припомняме, че стихията взе и жертва в морската столица, а много хора са в затруднено положение.

"Училищата и детските градини във Варна ще бъдат отворени утре, с изключение на няколко от тях. Трябва да да бъдат отстранени опасни елементи и падащи керемиди. Това са Първо основно училище, училище "Васил Друмев, Професионална гимназия по текстил и моден дизайн", обяви на брифинг кметът на Варна Благомир Коцев, цитиран от БНТ.

По думите му има много бедстващи хора от различни социални групи.

"След 18:30 ще потвърдим всички училища, които ще трябва да бъдат затворени за утрешния ден. Гражданите да бъдат много внимателни следващите дни, когато посещават Морската градина и Аспаруховия парк, тъй като има много клони, които все още не са почистени".

Благомир Коцев поясни, че акцията по почистване на клоните ще продължи цялата следваща седмица.

"Опасни места са вълноломът на Морската гара, който ще бъде ограничен за достъп в следващите 48 часа, това се отнася и за буните и пристанище "Карантината", които ще бъдат затворени през следващите 2 дни. Всички районни кметства ще правят обходи и огледи на сградите за висящи ламарини и други предмети", каза още кметът на Варна.

2023 © Варна е

Задържат под стража шофьор, причинил смъртта на пешеходец край Дом Младост

Автомобилът блъснал с голяма скорост 72-годишния мъж на тротоара, след което паднал в строителен изкоп
Задържат под стража шофьор, причинил смъртта на пешеходец край Дом Младост

Окръжна прокуратура - Варна привлече към наказателна отговорност 27-годишен мъж с инициали К.К., който при управление на МПС нарушил правилата за движение по пътищата и допуснал причиняването на смърт на друго лице. Той е задържан за срок до 72 часа, като предстои наблюдаващият случая прокурор да внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Инцидентът възникнал около 17:20 часа на 19 май 2024 година на кръстовището на бул.„Сливница“ и ул. „Вяра“ във Варна. По време на движение, К.К. загубил контрол над управлявания от него автомобил, който се качил на тротоара и блъснал намиращ се там пешеходец, след което паднал в изкоп на строителен обект. В изкопа паднал и 72-годишният пешеходец, който загинал на място.

Направените на място тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества на водача са отрицателни, съобщават още от пресцентъра на прокуратурата.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около пътнотранспортното произшествие продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Назначени са множество експертизи. В следващите дни искането за задържане по стража на К.К. ще бъде разгледано от съда.

2024 © Варна е