Мобилно меню

14 тежки катастрофи станаха във Варна за седмица

Ранените при пътни инциденти са 22-ма
14 тежки катастрофи станаха във Варна за седмица

Общо 45 пътно-транспортни произшествия са настъпили на територията на област Варна в периода от 15-и до 22-ри юни, съобщават от пресцентъра на полицията.

14 от катастрофите са тежки, а ранените при инцидентите са 22-ма. 31 от пътно-транспортните произшествия са само с материални щети. 

Варненските полицаи за заловили и 19 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. Установени са и 8 случая на шофьори, употребили наркотични вещества, а 7 са отказали проверка.

25 неправоспособни водачи са спипали варненските полицаи през изминалата седмица. Връчени са общо 385 наказателни постановления по Закона за движение по пътищата.

2023 © Варна е

Негодна за пиене е водата от минералната чешма в центъра на Св. Св. Константин и Елена

Поставена е трайна маркировка
Негодна за пиене е водата от минералната чешма в центъра на Св. Св. Константин и Елена

Минералната вода от обществена чешма на кръговото кръстовище в курорта Св. Св. Константин и Елена е негодна за пиене. Това установи проверка на РЗИ-Варна, при която е регистрирано превишение на максималните стойности за микробно число при 22 градуса и микробно число при 37 градуса на минералната вода, съобщават от здравната инспекция. 

Издадено е предписание до кмета на община Варна за поставяне на трайна маркировка, че „Водата е негодна за пиене“. Предписанието е изпълнено в срок.

Общо 144 проверки са извършили през изминалата седмица служители на отдел "Държавен здравен контрол" към РЗИ-Варна. Инспектирани са детска ясла, детски градини, училища и здравни кабинети към тях здравни кабинети, школи, салони за красота, уелнес център, фитнес зали, спортни зали, обекти за производство и търговия с козметични продукти, оптика, игрални зали, водоснабдителни обекти, кухненски блокове към детски градини, ученически стол и други.

Връчен е един акт за административно нарушение на физическо лице, както и 2 предписания за провеждане на хигиенни и противоепидемични мерки.

Извършени са и 18 инспекции в лечебни заведения за извънболнична помощ (ЛЗИБП), дрогерии и кабинети за неконвенционални методи. При тях служителите на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” към РЗИ-Варна не са констатирали нарушения.

2024 © Варна е