Мобилно меню

14 тежки катастрофи станаха във Варна за седмица

Ранените при пътни инциденти са 22-ма
14 тежки катастрофи станаха във Варна за седмица

Общо 45 пътно-транспортни произшествия са настъпили на територията на област Варна в периода от 15-и до 22-ри юни, съобщават от пресцентъра на полицията.

14 от катастрофите са тежки, а ранените при инцидентите са 22-ма. 31 от пътно-транспортните произшествия са само с материални щети. 

Варненските полицаи за заловили и 19 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. Установени са и 8 случая на шофьори, употребили наркотични вещества, а 7 са отказали проверка.

25 неправоспособни водачи са спипали варненските полицаи през изминалата седмица. Връчени са общо 385 наказателни постановления по Закона за движение по пътищата.

2023 © Варна е

Затварят за рехабилитация част от ул. Петър Парчевич в центъра

Предстои подмяна на 170 кв. м тротоарна настилка и бордюри
Затварят за рехабилитация част от ул. Петър Парчевич в центъра

На 18 и 19 юли, ул. "Петър Парчевич" в участъка от ул. "Шипка" до ул. "Шейново" ще бъде затворен за движение, съобщават от район "Одесос", в морската столица. Причината е разполагане на тежка техника във връзка с подмяна на 170 кв. м тротоарна настилка и бордюри. Улицата е с еднопосочно движение към Адвокатската градинка.

От районната администрация уточняват, че през почивните дни участъкът ще бъде отворен за движение и паркиране. Работата, част от пътната рехабилитация в района, ще продължи в понеделник, когато евентуално ще се наложи отново затваряне. Очаква се ремонтът да приключи във вторник (23 юли).

2024 © Варна е