Мобилно меню

22-ма ранени в тежки катастрофи във Варненско за седмица

Варненските полицаи са връчили близо 400 наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата
22-ма ранени в тежки катастрофи във Варненско за седмица

Във Варненско са настъпили 17 тежки катастрофи през изминалата седмица, като при тях са ранени 22-ма души. Общо 64 пътно-транспортни произшествия са се случили в региона в периода от 14 до 20 юли. При 47 от тях са регистрирани само материални щети.

17 пияни шофьори са задържани от варненските полицаи през изминалата седмица. Заловени са и 9 водачи, застанали зад волана на МПС след употреба на наркотични вещества, 9 са отказали проверка.

Задържани са и 16 неправоспособни шофьори.

Общо 391 наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата са връчили варненските полицаи от 14 до 20 юли, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Варна.

2023 © Варна е

Негодна за пиене е водата от минералната чешма в центъра на Св. Св. Константин и Елена

Поставена е трайна маркировка
Негодна за пиене е водата от минералната чешма в центъра на Св. Св. Константин и Елена

Минералната вода от обществена чешма на кръговото кръстовище в курорта Св. Св. Константин и Елена е негодна за пиене. Това установи проверка на РЗИ-Варна, при която е регистрирано превишение на максималните стойности за микробно число при 22 градуса и микробно число при 37 градуса на минералната вода, съобщават от здравната инспекция. 

Издадено е предписание до кмета на община Варна за поставяне на трайна маркировка, че „Водата е негодна за пиене“. Предписанието е изпълнено в срок.

Общо 144 проверки са извършили през изминалата седмица служители на отдел "Държавен здравен контрол" към РЗИ-Варна. Инспектирани са детска ясла, детски градини, училища и здравни кабинети към тях здравни кабинети, школи, салони за красота, уелнес център, фитнес зали, спортни зали, обекти за производство и търговия с козметични продукти, оптика, игрални зали, водоснабдителни обекти, кухненски блокове към детски градини, ученически стол и други.

Връчен е един акт за административно нарушение на физическо лице, както и 2 предписания за провеждане на хигиенни и противоепидемични мерки.

Извършени са и 18 инспекции в лечебни заведения за извънболнична помощ (ЛЗИБП), дрогерии и кабинети за неконвенционални методи. При тях служителите на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” към РЗИ-Варна не са констатирали нарушения.

2024 © Варна е