Мобилно меню

Активисти на БЧК-Варна бяха наградени по повод Световния ден на Червения кръст и на Червения полумесец

Това е ден за благодарност и уважение към доброволците, които в трудни моменти винаги са на първа линия, в помощ на нуждаещите се, отбеляза в приветствието си кметът Иван Портних
Активисти на БЧК-Варна бяха наградени по повод Световния ден на Червения кръст и на Червения полумесец
37

35 активисти на БЧК - Варна бяха отличени на специална церемония, по повод Световния ден на Червения кръст и на Червения полумесец - 8 май. Те получиха отличията си от председателя на регионалния клон на организацията - Илия Раев.

Специален гост на празника беше и кметът на Варна Иван Портних. Той поздрави присъстващите и посочи, че това е ден за благодарност и уважение към доброволците, които в трудни моменти винаги са на първа линия, в помощ на нуждаещите се.

Световният ден на Червения кръст и на Червения полумесец беше отбелязан от над 300 милиона души в 192 държави тази година. През октомври БЧК ще отпразнува 145 години от създаването си.

"Силата на нашата организация е в единството. За разлика от някои политици, които ползват формулата "Разделяй и владей", при нас, нашата формула е "Обединявай и решавай проблемите". Има дарения по 5 лева, по 8 лева, по 10 лева, какво говори това, това говори, че българинът, който не живее особено комфортно, той вади и дава, защото си го има тук, в сърцето", каза акад. Христо Григоров, председател на БЧК.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

Варна почете 2 юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България

Цветя бяха поднесени и пред паметния знак на поета-революционер в Ботевата градинка
Варна почете 2 юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България
19

С общоградско поклонение пред паметника на Христо Ботев в Алеята на възрожденците в Морската градина варненци почетоха 2-ри юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Свещеници от Варненската и Великопреславска митрополия отслужиха заупокойна молитва, а венци и цветя в знак на признателност пред паметника на поета-революционер поднесоха кметът Иван Портних, председателят на ОбС Тодор Балабанов, евродепутатът Емил Радев, представители на Областна администрация, Военноморските сили, на Областната дирекция на МВР, на обществени организации, политически партии и граждани.

Паметта на своя патрон почетоха и децата от детска градина „Христо Ботев“, традиционно облечени като четници.

По-късно цветя бяха поднесени и пред паметния знак на поета-революционер в Ботевата градинка.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна