Мобилно меню

Безплатен билет за децата подарява варненският Делфинариум

Промоцията е валидна за периода от 15-и до 30-и септември и важи за всички представления
Безплатен билет за децата подарява варненският Делфинариум

Делфинариум Варна подарява безплатен билет за първия учебен ден. По случай 15 септември делфините Доли, Йоана, Бимбо, Кимбо и Флипър подаряват безплатен билет на всички деца до 12 г. с двама възрастни придружители, за тяхното незабравимо делфинско шоу!

Промоцията е валидна за периода от 15 до 30 септември и важи за всички представления!

Предвид предстоящите септемврийски празници и почивни дни, „Делфинариум Варна“ ще провежда и четвърто представление в дните 15.09, 22.09 и 23.09, от 17:00 ч.

Билети за атракциите може да се купят онлайн или на касата на делфинариума в деня на представлението.

Хиляди български и чуждестранни туристи посещават всяка година най-голямата атракция на морската ни столица. През лятото се правят по три представления на ден, изнасяни от делфините Доли, Йоана, Бимбо, Кимбо и Флипър. Те изпълняват скокове на височина, двойно салто, троен аксел. Част от представлението е спасяване на човек във водата. Делфините също така пеят и танцуват - рокендрол и валс. Част от шоуто е и тяхната игра на футбол с публиката.

2023 © Варна е

Изписват най-дългото многоезиково послание на асфалт във Варна

Европейския ден на езиците ще бъде отбелязан с интересни инициативи на 26 септември
Изписват най-дългото многоезиково послание на асфалт във Варна

На 26 септември от 17 до 20 ч. до Слънчевия часовник в Морската градина, Алианс франсез Варна, в партньорство с Община Варна за поредна година ще отбележи Европейския ден на езиците.

На тазгодишното, 9-о издание във Варна, жители и гости на града ще имат възможността да посетят обособени пунктове по френски, английски, испански, полски, италиански, немски, чешки, представени от екипите на различни варненски училища чрез разнообразни интерактивни дейности и езикови предизвикателства: загадки, ребуси, кръстословици и други изненади.

Всеки ще има възможност да се включи и в изписването на най-дългото многоезиково послание на асфалт във Варна.

Европейският ден на езиците се чества ежегодно в различни страни, от 2001 година насам, по инициатива на Съвета на Европа със седалище в Страсбург, с цел да насърчи изучаването на езици и да постави акцент върху значимостта на многоезичието.

2023 © Варна е