Мобилно меню

Безплатен билет за децата подарява варненският Делфинариум

Промоцията е валидна за периода от 15-и до 30-и септември и важи за всички представления
Безплатен билет за децата подарява варненският Делфинариум
535

Делфинариум Варна подарява безплатен билет за първия учебен ден. По случай 15 септември делфините Доли, Йоана, Бимбо, Кимбо и Флипър подаряват безплатен билет на всички деца до 12 г. с двама възрастни придружители, за тяхното незабравимо делфинско шоу!

Промоцията е валидна за периода от 15 до 30 септември и важи за всички представления!

Предвид предстоящите септемврийски празници и почивни дни, „Делфинариум Варна“ ще провежда и четвърто представление в дните 15.09, 22.09 и 23.09, от 17:00 ч.

Билети за атракциите може да се купят онлайн или на касата на делфинариума в деня на представлението.

Хиляди български и чуждестранни туристи посещават всяка година най-голямата атракция на морската ни столица. През лятото се правят по три представления на ден, изнасяни от делфините Доли, Йоана, Бимбо, Кимбо и Флипър. Те изпълняват скокове на височина, двойно салто, троен аксел. Част от представлението е спасяване на човек във водата. Делфините също така пеят и танцуват - рокендрол и валс. Част от шоуто е и тяхната игра на футбол с публиката.

2023 © Варна е

Постоянен противопожарен екип ще има в Златни пясъци през лятото

Причината е, че най-краткото време, за което противопожарен екип може да достигне от града до последните хотели на курорта, е над 20 минути
Постоянен противопожарен екип ще има в Златни пясъци през лятото

Постоянен противопожарен екип ще бъде базиран на територията на курортния комплекс Златни пясъци за трите месеца на активния туристически сезон и община Варна ще съдейства за това, съобщи кметът Благомир Коцев по време на първото заседание на новия Консултативен съвет по въпросите на туризма. Командированите от вътрешността на страната пожарникари може да бъдат настанени в общинската почивна база на Златни пясъци, която е в добро състояние, след ремонт, стана ясно по време на срещата.

По силата на споразумение между Община Варна и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГД ПБЗН) допреди две години в курортния комплекс е бил базиран един противопожарен екип и един специализиран автомобил. През сезони 2022 и 2023 се е разчитало единствено на екипите на противопожарната служба във Варна.

За това лято е необходим един базиран автомобил и командироването на допълнително служители за периода от 15 юни до 15 септември. Причината е, че най-краткото време, за което противопожарен екип може да достигне от града до последните хотели на курорта, е над 20 минути, посочват от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

По време на първото заседание хотелиерските организации отчетоха, че много от базите ще бъдат отворени още на 1 май и по време на великденските празници.

Припомняме, че в консултативния съвет участват представители на браншовите организации, РЗИ, Агенция по безопасност н храните, Областно пътно управление , Бюрото по труда и други институции.

2024 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна