Мобилно меню

"Български кораб потъва в бурно море" вече е по кината в цялата страна

Това е филм за пътуването на Детето към истината и е подходящ за цялото семейство
"Български кораб потъва в бурно море" вече е по кината в цялата страна

Филмът на режисьора Петринел Гочев "Български кораб потъва в бурно море" от 3 март тръгна по кината в цялата страна. Лентата разказва историята на седемгодишният Петьо, който няма търпение да стане голям и брои дните до започване на учебната година, когато в една слънчева сутрин разбира от майка си, че баща му е заминал в чужбина. Петьо е изпратен в принудителна ваканция на село. Там момчето открива приятелството в лицето на шестгодишния Филип и двамата се изправят срещу Тайфата и Истината.

Историята на Петьо всъщност е съвсем реална и разказва за детството на самия Петринел Гочев.

"Тя е захранена от живота, но тъй като намерението ни е да създадем един художествен образ, следите водещи към конкретните случки се надяваме да са старателно прикрити.  Това е история за дните и нощите на две момчета и заобикалящия ги свят, както и за изправянето им лице в лице пред важните неща в техния живот"

Анализатори определят "Български кораб потъва в бурно море" като филм за пътуването на Детето към истината, който е подходящ за цялото семейство. В главните детски роли са Ален Ангелов, син на актьора Деян Ангелов, и Християн Манолов. Във филма на екран се завръща и обичаният актьор Михаил Мутафов, който е доайен в трупата на варненския театър "Стоян Бъчваров". В "Български кораб потъва в бурно море" участват още актьорите Весела Бабинова, Димо Димов, Станислава Николова, Ангелина Славова, Деян Ангелов, Гергана Змийчарова и др.

Филмът е реализиран със съдействието на Националния филмов център.

2023 © Варна е

Заработи фонтанът на площад "Независимост" 

След направената рехабилитация на съоръжението, големият шадраван в центъра на Варна вече радва всички
Заработи фонтанът на площад "Независимост" 

Фонтанът на площад "Независимост" вече работи след направената традиционна пролетна рехабилитация. Големият шадраван е сред любимите атракции на всички, които се разхождат в центъра на Варна. От няколко седмици работят и фонтаните до общината. 

Поетапно след задължителна проверка се пускат и всички градски чешми, включително и тези в Морската градина. 

2024 © Варна е / снимки: Яков Шустов
Още по темата: Ремонт Чешма Варна Фонтан
Още по темата: Ремонт Чешма Варна Фонтан