Мобилно меню

Бум на острите респираторни заболявания във Варна

Увеличава се броят и на пациентите с COVID-19
Бум на острите респираторни заболявания във Варна

Значително повишение на случаите на остри респираторни заболявания във Варна в периода от 6 до 12 октомври, отчитат от Регионалната здравна инспекция в морския град. През последната седмица случаите са 307, а за сравнение - през предходната те са били 175. Регистриран е и един пациент с грип. При 19 от пациентите с остри респираторни заболявания са настъпили усложнения.

Увеличава се и броят на пациентите с COVID-19 в област Варна, сочат данните на РЗИ. През изминалата седмица те са 134, а през предходната са били 100.

В имунизационния кабинет към РЗИ - Варна през отчетния период са извършени 745 имунизации срещу COVID-19, за сравнение през предходната седмица са имунизирани 698 лица. Няма имунизирани срещу жълта треска.

Извършени са 136 епидемиологични проучвания на лица, дали положителна проба за COVID-19, както и на 14 пациенти с други инфекциозни заболявания.

Издадени са общо 157 предписания за поставяне под карантина на положителни на COVID-19 лица и контактните им.

През периода от 6 до 12 октомври се отчита намаление на регистрираните чревни инфекции - от 23 през предходната до 13 през последната седмица. От новите случаи 10 са на ентероколити, 2 - на салмонела и 1 - на вирусен хепатит. 

През последната седмица са регистрирани и 6 пациенти с варицела, а през предходната са били само 2. Увеличили са се и случаите на скарлатина - през последната са 4, а през предходната са били 2.

За периода от 6 до 12 октомври няма регистрирани лица, ухапани от кърлеж.

2023 © Варна е

Затварят за рехабилитация част от ул. Петър Парчевич в центъра

Предстои подмяна на 170 кв. м тротоарна настилка и бордюри
Затварят за рехабилитация част от ул. Петър Парчевич в центъра

На 18 и 19 юли, ул. "Петър Парчевич" в участъка от ул. "Шипка" до ул. "Шейново" ще бъде затворен за движение, съобщават от район "Одесос", в морската столица. Причината е разполагане на тежка техника във връзка с подмяна на 170 кв. м тротоарна настилка и бордюри. Улицата е с еднопосочно движение към Адвокатската градинка.

От районната администрация уточняват, че през почивните дни участъкът ще бъде отворен за движение и паркиране. Работата, част от пътната рехабилитация в района, ще продължи в понеделник, когато евентуално ще се наложи отново затваряне. Очаква се ремонтът да приключи във вторник (23 юли).

2024 © Варна е