Мобилно меню

Частично затварят улица “Мир” в четвъртък 25 януари

В участъка от ул. „Студентска“ до бул. „Хр. Смирненски“ ще бъдат пропускани само автобусите на градския транспорт, както и автомобилите със специален режим на движение
Частично затварят улица “Мир” в четвъртък 25 януари

Във връзка с ремонтни дейности, на 25 януари, четвъртък, от 08:00 до 18:00 часа ще бъде затруднено движението по ул. “Мир“ в участъка от ул. „Студентска“ до бул. „Хр. Смирненски“.  Движението на двете кръстовища, от които се влиза в улицата, ще бъдат сигнализирани чрез пътни знаци и сигналисти. Ще бъдат пропускани автобусите на градски транспорт както и автомобилите със специален режим на движение.

Възможните алтернативни маршрути са по бул. „Хр. Смирненски“ , ул. „Студентска“, ул. „Дубровник“, бул. „Осми Приморски полк“ и бул. „В. Левски“. Община Варна моли гражданите, при възможност, да избягват ремонтирания участък и да ползват алтернативни маршрути.

 

2024 © Варна е

Премахват тротинетки и велосипеди под наем, ако не са паркирани правилно

Издънки около дърветата в града ще бъдат премахвани, ако пречат на тротоарите, съобщиха от общинската администрация
Премахват тротинетки и велосипеди под наем, ако не са паркирани правилно

Извършени са проверки на фирмите, които отдават под наем електрически тротинетки и велосипеди във Варна. Това отчетоха от общинската администрация. Целта е да се регламентира паркирането им на обществени пространства. На фирмите е дадено предписание да предоставят информация за броя на превозните средства, за да може да се регламентира престоят им върху общинската собственост. Ако не се стигне до споразумение с фирмите, електрическите велосипеди и тротинетки ще бъдат принудително премахнати, предупреди кметът Благомир Коцев. 

На днешната оперативна среща на общинската администрация беше отчетено, че са възстановени спиркозаслоните в курортния комплекс Златни пясъци. От ресорната дирекция по общинска собственост докладваха, че в момента с ограничен бюджет се отстраняват нанесени щети по съоръженията. Предстои да се направи и рехабилитация на инфраструктурата около тях. 

От фирмата, която е ангажирана с почистването на отводнителните шахти, отчетоха, че 90% от тях в районите Одесос и Приморски са обработени. Наредено им беше приоритетно да проверяват състоянието на съоръженията в автомобилните подлези и други места, които, по време на обилни валежи, стават непроходими. 

По график във всички райони се извършва втора и на места вече трета коситба. Очаква се дейността да приключи до края на месец юни. Представители на районните администрации предстои да направят обход и да набележат местата, където ниските корони на дърветата пречат на водачите на автомобили, пешеходците и на сметопочистващите камиони тип „Норд“.  Работата на фирмите за косене ще бъде пренасочена и към премахване на издънките около дърветата, които правят непроходими тротоарите. В район Приморски този процес вече е започнал, около 200 широколистни дървета вече са обработени. 

2024 © Варна е