Мобилно меню

Допълнителни полети по линията София – Варна ще има за празниците

Вижте на кои дати ще пътуват извънредните самолети
Допълнителни полети по линията София – Варна ще има за празниците

В навечерието на коледните и новогодишни празници „България Еър“ увеличава честота на вътрешните си полети по линията София – Варна, с които дава възможност на пътниците да прекарат вълнуващите празници със своите близки, семейство и приятели. С въвеждането на допълнителните полети от София до Варна и обратно през декември, клиентите на авиокомпанията могат да летят до 3 пъти на ден до морската столица и имат повече удобни опции за пътуване преди празниците като избегнат и засиления трафик по пътищата. Пътниците могат да пътуват комфортно към своята дестинация или да се приберат вкъщи за празниците по-бързо и удобно със самолет на националния превозвач.

Авиокомпанията предлага допълнителни опции за пътуване до Варна на 15 декември (петък)с тръгване в 17:10 часа от София и връщане от Варна в 18:40 часа, както и на 16 декември /събота/ от 16:00 часа от София и обратен полет в 17:30 часа от Варна до столицата.

Пасажерите ще могат да се възползват и от допълнителния вечерен полет преди празниците на 17 декември (неделя), излитащ от летище София в 20:00 часа, като връщането от морската столица е в 21:30 часа.  

На 23 декември (събота) в последния ден преди Бъдни вечер българите могат да пътуват между София и Варна с два допълнителни полета, като така полетите стават общо 3 за деня. Часовете на излитане от София са следобяд в 15:00 часа, привечер в 18:50 часа, както и последния вечерен полет в 20:00 часа. 

Всеки закупен билет до морската столица в икономична класа включва 10 кг. ръчен багаж, дамска чанта или лаптоп, безплатни напитки, вода и шоколадче на борда, както и безплатен check-in.

2023 © Варна е

Премахват тротинетки и велосипеди под наем, ако не са паркирани правилно

Издънки около дърветата в града ще бъдат премахвани, ако пречат на тротоарите, съобщиха от общинската администрация
Премахват тротинетки и велосипеди под наем, ако не са паркирани правилно

Извършени са проверки на фирмите, които отдават под наем електрически тротинетки и велосипеди във Варна. Това отчетоха от общинската администрация. Целта е да се регламентира паркирането им на обществени пространства. На фирмите е дадено предписание да предоставят информация за броя на превозните средства, за да може да се регламентира престоят им върху общинската собственост. Ако не се стигне до споразумение с фирмите, електрическите велосипеди и тротинетки ще бъдат принудително премахнати, предупреди кметът Благомир Коцев. 

На днешната оперативна среща на общинската администрация беше отчетено, че са възстановени спиркозаслоните в курортния комплекс Златни пясъци. От ресорната дирекция по общинска собственост докладваха, че в момента с ограничен бюджет се отстраняват нанесени щети по съоръженията. Предстои да се направи и рехабилитация на инфраструктурата около тях. 

От фирмата, която е ангажирана с почистването на отводнителните шахти, отчетоха, че 90% от тях в районите Одесос и Приморски са обработени. Наредено им беше приоритетно да проверяват състоянието на съоръженията в автомобилните подлези и други места, които, по време на обилни валежи, стават непроходими. 

По график във всички райони се извършва втора и на места вече трета коситба. Очаква се дейността да приключи до края на месец юни. Представители на районните администрации предстои да направят обход и да набележат местата, където ниските корони на дърветата пречат на водачите на автомобили, пешеходците и на сметопочистващите камиони тип „Норд“.  Работата на фирмите за косене ще бъде пренасочена и към премахване на издънките около дърветата, които правят непроходими тротоарите. В район Приморски този процес вече е започнал, около 200 широколистни дървета вече са обработени. 

2024 © Варна е