Мобилно меню

Две жертви за седмица са взели тежки катастрофи във Варненско

Заловени са 13 шофьори, управлявали автомобил след употреба на алкохол или наркотици
Две жертви за седмица са взели тежки катастрофи във Варненско

44 пътно-транспортни произшествия за настъпили на територията, обслужвана от ОД на МВР-Варна в периода от 20-и до 26-и януари 2023-та, съобщават от пресцентъра на полицията. 13 от катастрофите са тежки. В следствие на пътните инциденти двама души са загинали, а 16 са ранени. При 31 от катастрофите са нанесени материални щети.

8 водачи, употребили алкохол и седнали зад волана са заловили варненските полицаи в посочения период. Двама шофьори, уличени в провинението са отказали да бъдат проверени.

При проверки е установено, че петима шофьори са управлявали автомобил след употреба на наркотични вещества, а трима са отказали да бъдат тествани.

Задържани са и 15 неправоспособни водачи, управлявали моторни превозни средства без необходимата шофьорска книжка.

Общо 300 наказателни постановления по Закона за движение по пътищата са връчени от варненските полицаи през изминалата седмица.

2023 © Варна е

С благотворителна проява подкрепят децата на загинали полицаи

Концерт и демонстрация на полицейска техника са планирани на входа на морската градина за 14 юли - неделя
С благотворителна проява подкрепят децата на загинали полицаи

Благотворителен концерт и демонстрации на полицейска техника в подкрепа на децата на загинали полицаи ще се проведат на 14 юли във Варна. Събитието ще се започне в 16 часа до Слънчевия часовник в Морската градина.

Традиционната кампания "С обич за децата в памет на бащите герои" е в подкрепа на семействата на полицаи, пострадали при изпълнение на своя дълг. Тя се организира от Синдикалната федерация на служителите на МВР и е под патронажа на кмета на Варна, в партньорство с Варненска и Великопреславска Света митрополия. Инициативата се провежда за 13 път.

Полицаи, пожарникари и спасители ще запознаят любопитните малчугани със своята професия.

Ще има и демонстрации на клубове по бойни спортове, вокални изпълнения на солисти и групи, съвременни и фолклорни танци. Посетителите ще видят техника от различни структури на МВР – пожарна, полиция, жандармерия, гранична полиция, Министерство на отбраната.

Оркестърът на Военноморските сили ще открие концерта с празнични маршове и любими мелодии от филми. В програмата са включени изпълнения на Александър Пeтров - финалист в "Гласът на България", Клуб по спортни танци Varna Dance Team, Школа по фолклорно пеене "Фолклорна магия" и възпитаници на НУИ "Добри Христов" с ръководители Елица и Павлинка Тодорови, Клуб по акробатичен рокендрол "Морска сирена", възпитаници на вокалния педагог Атанаска Липчева - Вокална формация "Ейнджъл Войсес", Клуб по танци "Стил Денс", Вокална група "Весели щурчета", Балетна формация "Звездна дъга", Вокално студио "Моника Ла Ре Ми", Клуб по танци "Черно море", Школа по танци "Танцова работилница", Фолклорна формация "Медени звънчета", Брейк формация "Крейзи форс", Фондация "Арт Старс - звезди на изкуството", Клуб по акробатичен рокендрол "Стар Денс" и много индивидуални изпълнения. За финал на концертната програма са предвидени изпълнение на рапъра 100 Кила и фолклорни танци на Ансамбъл "Варна".

2024 © Варна е