Мобилно меню

Форум „Младите българи – архитекти на промяната“ ще се проведе във Варна

Инициативата е подкрепа на навременното отговорно родителство, активния начин на живот и доброволчеството
Форум „Младите българи – архитекти на промяната“ ще се проведе във Варна

На 10 септември, от 10 часа, в зала „Варна“ на Общината ще бъде даден старт на новата инициатива на фондация Искам бебе“ - „Младите българи – архитекти на промяната“ и във Варна. Проектът се осъществява с подкрепата на Министерството на младежта и спорта. Инициативата е национална, а община Варна се включва като партньор и ще представи добрите практики в съвместната си работа с "Искам бебе" в помощ на семействата, които искат да станат родители.

Обучението е насочено към млади хора на възраст от 15 до 29 години и е в подкрепа на навременното отговорно родителство, активния начин на живот и доброволчеството.

Лекторите са изявени специалисти в своите области:

  • д-р Александър Кобаков – акушер-гинеколог с голяма клинична практика, дългогодишен член на БЧК, носител на звание „Последовател на Пол Харис“ на Ротари Интернешънъл, ще говори за сексуалното здраве и „биологичния часовник“, определящ най-добрата възраст за зачеване и раждане на здраво дете;
  • д-р Ангелина Недялкова – ендокринолог е създател на редица програми за здравословен начин на хранене, репродуктивно здраве и проблеми на метаболизма;
  • Катя Симеонова – психолог с дългогодишна практика е терапевт в групите за емоционална подкрепа на жени с репродуктивни проблеми и ще сподели своя опит;
  • Веселин Веселинов – треньор на национален отбор по баскетбол – кадети и мениджър на баскетболен клуб „Хебър“ - е лекторът по темите за активния начин на живот, спорт, движение и доброволчество;
  • Радина Велчева – основател на Фондация „Искам бебе“ и Валентина Иванова  - член на УС и координатор на организацията за Варна – ще говорят за предизвикателствата, които стоят през младите хора днес по пътя им към желаното родителство.
2023 © Варна е

С благотворителна проява подкрепят децата на загинали полицаи

Концерт и демонстрация на полицейска техника са планирани на входа на морската градина за 14 юли - неделя
С благотворителна проява подкрепят децата на загинали полицаи

Благотворителен концерт и демонстрации на полицейска техника в подкрепа на децата на загинали полицаи ще се проведат на 14 юли във Варна. Събитието ще се започне в 16 часа до Слънчевия часовник в Морската градина.

Традиционната кампания "С обич за децата в памет на бащите герои" е в подкрепа на семействата на полицаи, пострадали при изпълнение на своя дълг. Тя се организира от Синдикалната федерация на служителите на МВР и е под патронажа на кмета на Варна, в партньорство с Варненска и Великопреславска Света митрополия. Инициативата се провежда за 13 път.

Полицаи, пожарникари и спасители ще запознаят любопитните малчугани със своята професия.

Ще има и демонстрации на клубове по бойни спортове, вокални изпълнения на солисти и групи, съвременни и фолклорни танци. Посетителите ще видят техника от различни структури на МВР – пожарна, полиция, жандармерия, гранична полиция, Министерство на отбраната.

Оркестърът на Военноморските сили ще открие концерта с празнични маршове и любими мелодии от филми. В програмата са включени изпълнения на Александър Пeтров - финалист в "Гласът на България", Клуб по спортни танци Varna Dance Team, Школа по фолклорно пеене "Фолклорна магия" и възпитаници на НУИ "Добри Христов" с ръководители Елица и Павлинка Тодорови, Клуб по акробатичен рокендрол "Морска сирена", възпитаници на вокалния педагог Атанаска Липчева - Вокална формация "Ейнджъл Войсес", Клуб по танци "Стил Денс", Вокална група "Весели щурчета", Балетна формация "Звездна дъга", Вокално студио "Моника Ла Ре Ми", Клуб по танци "Черно море", Школа по танци "Танцова работилница", Фолклорна формация "Медени звънчета", Брейк формация "Крейзи форс", Фондация "Арт Старс - звезди на изкуството", Клуб по акробатичен рокендрол "Стар Денс" и много индивидуални изпълнения. За финал на концертната програма са предвидени изпълнение на рапъра 100 Кила и фолклорни танци на Ансамбъл "Варна".

2024 © Варна е