Мобилно меню

Кметът смени директора на Приюта за безстопанствени кучета в село Каменар

Планираме изграждането на нов приют, но на този етап това е само идея, обясни Коцев
Кметът смени директора на Приюта за безстопанствени кучета в село Каменар

Директорът на Общинския приют за безстопанствени кучета в село Каменар Йордан Биков e освободен от длъжност със заповед на кмета Благомир Коцев. На негово място за временно изпълняващ длъжността е назначена Йорданка Тонкова.

"От новото ръководство ще очаквам съвсем нов стил на работа, съобразен изцяло с най-високите стандарти за отношение и грижа към бездомните животни," коментира кметът Благомир Коцев още в понеделник.

Новоназначеният заместник-кмет по обществения ред и сигурността Илия Коев вчера направи внезапна проверка на приюта. Той заяви, че в най-кратък срок ще се постави специален контейнер за извършване на специфични ветеринарни дейности. Предстои да се предприемат и аварийно-ремонтни дейности съобразно метеорологичните условия с цел за осигуряване на по-добри условия на животните през зимата, каза още Коев.

По идея на кмета Благомир Коцев се планира и изграждането на нов приют за безстопанствени кучета, който да бъде изцяло съобразен с европейските стандарти. На този етап това е само идея, но ще заложим ресурс и ще търсим възможности за финансиране, обясни Коцев.

2024 © Варна е / снимка: Доброволци към Общински приют за безстопанствени кучета - Каменар, Варна

Мащабна рехабилитация на уличната инфраструктура започва във Варна на 27 май

Да бъдат регламентирани местата, на които ще се поставят електрически велосипеди и тротинетки, които се предоставят под наем, настоя кметът Благомир Коцев
Мащабна рехабилитация на уличната инфраструктура започва във Варна на 27 май

Рехабилитация на уличната инфраструктура в петте района на Варна ще започне на 27 май, съобщават от пресцентъра на общината. Възстановяването на пътната настилка ще започне от най-критичните участъци. Целта е заложените в бюджета средства да се изразходват прецизно и то за най-належащите места.  

Списъците с улици за рехабилитация са изготвени от районните кметства. Те са избрани след проверки на място, както и по сигнали на граждани. Няма да се запълват дупки в уличната инфраструктура, където има ВиК аварии и асфалтовата настилка сляга. За тези участъци съвместно с ВиК ще се търсят по-дългосрочни решения, обясниха експерти от общината.   

Да бъдат регламентирани местата, на които ще се поставят електрически велосипеди и тротинетки, които се предоставят под наем, настоява кметът Благомир Коцев. Предстои да се изработи карта с конкретни точки, където може да се поставят стоянки за паркирането им. 

Продължава косенето във всички райони на общината, докладваха от районните кметства. Тревните площи в Морската градина се косят вече за трети път. Приключва зацветяването до Слънчевия часовник и централната алея в Морската градина, обясниха от общинското предприятие, което поддържа парка. След косенето, обществените площи задължително се обработват против кърлежи. 

Община Варна подготвя и информационна кампания за отговорно изхвърляне на отпадъци. Тя ще бъде съпътствана от нови регламенти за сметосъбиране и сметоизвозване. Трябва да има засилен контрол около съдовете за събиране на отпадъци както за фирми, така и за граждани.

2024 © Варна е