Мобилно меню

Коледните светлини във Варна грейват на 6 декември

Празникът на площад "Независимост" ще започне в 18 часа
Коледните светлини във Варна грейват на 6 декември
507

Тържественото запалване на светлините на градската елха във Варна по традиция ще е на 6 декември - Никулден. Празникът, съпроводен с концерт, ще започне в 18 часа на площад "Независимост".

Организатор на събитието е дирекция "Култура и духовно развитие" към Община Варна.

В концерта ще вземат участие детски вокални и танцови състави от морската столица. Сред тях са балет "Мелъди" с ръководител Милена Попова, вокално студио "Ейнджъл войсес" с педагог Атанаска Липчева, школа по танци „Ели денс“ с ръководител Елена Савова и балетно студио "Звездна дъга" с ръководител Елена Бубновская.

Участват още "Стар Денс" формация за акробатичен рок с художествен ръководител Радостина Енчева, хип-хоп танцова формация „Rio Crew” с ръководител Радостина Точева, вокална формация "Бънджи Сингърс" с ръководител Тома Езекиев и детски танцов състав при СУ "Елин Пелин" с ръководител Галя Желева.

2023 © Варна е / снимка: Яков Шустов

Негодна за пиене е водата от минералната чешма в центъра на Св. Св. Константин и Елена

Поставена е трайна маркировка
Негодна за пиене е водата от минералната чешма в центъра на Св. Св. Константин и Елена

Минералната вода от обществена чешма на кръговото кръстовище в курорта Св. Св. Константин и Елена е негодна за пиене. Това установи проверка на РЗИ-Варна, при която е регистрирано превишение на максималните стойности за микробно число при 22 градуса и микробно число при 37 градуса на минералната вода, съобщават от здравната инспекция. 

Издадено е предписание до кмета на община Варна за поставяне на трайна маркировка, че „Водата е негодна за пиене“. Предписанието е изпълнено в срок.

Общо 144 проверки са извършили през изминалата седмица служители на отдел "Държавен здравен контрол" към РЗИ-Варна. Инспектирани са детска ясла, детски градини, училища и здравни кабинети към тях здравни кабинети, школи, салони за красота, уелнес център, фитнес зали, спортни зали, обекти за производство и търговия с козметични продукти, оптика, игрални зали, водоснабдителни обекти, кухненски блокове към детски градини, ученически стол и други.

Връчен е един акт за административно нарушение на физическо лице, както и 2 предписания за провеждане на хигиенни и противоепидемични мерки.

Извършени са и 18 инспекции в лечебни заведения за извънболнична помощ (ЛЗИБП), дрогерии и кабинети за неконвенционални методи. При тях служителите на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” към РЗИ-Варна не са констатирали нарушения.

2024 © Варна е