Мобилно меню

Мащабна акция осъществиха служители на ИАРА от Варна и Бургас

Уловената в мрежите, над 350 кг. риба, беше дарена на социални домове от три различни области в страната
Мащабна акция осъществиха служители на ИАРА от Варна и Бургас

Служители на ИАРА от Варна и Бургас от сектори „Рибарство и контрол“ извършиха съвместна проверка на язовир "Мандра".

При мащабната акция от водите на язовира бяха извадени около 1200 метра хрилни мрежи, поставени в работно положение, които бяха предадени за унищожаване. Уловената в тях риба над 350 кг, беше дарена на социални домове от три различни области в страната.

2024 © Варна е
Още по темата: Мрежи Язовир Риба Варна ИАРА
Още по темата: Мрежи Язовир Риба Варна ИАРА

Засилват полицейското присъствие във Варна по баловете

Инспектори от Пътна полиция вече влизат във варненските училища и напомнят на абитуриентите, въпреки празника, да бъдат внимателни
Засилват полицейското присъствие във Варна по баловете

Инспектори от „Пътна полиция“ при ОДМВР Варна влизат в класните стаи със съвети за безопасно шофиране по време на абитуриентските празници.

Служителите на реда обръщат сериозно внимание на тежките пътни злополуки по вина на водачи, превозващи абитуриенти, управление на автомобили с превишена скорост или чрез извършване на опасни маневри; отнемане на предимство, преминаване при червен сигнал на светофара; неправилно превозване на пътници (показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите); возене на повече пътници от броя на местата за сядане в автомобилите; управление от неправоспособни и употребили алкохол водачи; подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението.

Целта на пътните полицаи е да дадат знания на учениците, да засилят чувството им за отговорност и да обърнат сериозно внимание на необратимите последствия, сядайки зад волана след употреба на алкохол или наркотици, управлявайки МПС с превишена и несъобразена скорост.

По време на абитуриентските тържества ОДМВР Варна ще засили присъствието на полицейските патрули с цел недопускане на инциденти при организиране придвижването на празнуващите. Със заповед на Старши комисар Андрей Ангелов ще се извършва ефективен контрол на място, по рисковите маршрути с очаквано интензивно движение на абитуриенти, придружаващите ги и след приключване на тържествата, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

2024 © Варна е