Мобилно меню

Младежкият фестивал FunCity+ започва на 11 август

Забавните и интересни събития ще са на входа на Морската градина и на сцена Раковина
Младежкият фестивал FunCity+ започва на 11 август

Младежкият фестивал на Варна FunCity+ ще се проведе на 11 и 12 август 2023 г. под мотото "Euphoria+". Както и досега, приоритетно място и време за изява ще бъде дадено на млади артисти, спортисти, музиканти, художници, танцьори и актьори.

Любими поп, рок и рап изпълнители, сред които Дамян Попов, възпитаници на ВА "Бънджи сингърс", "Ейнджъл войсис", Мила Маврова, Христина Ралева и Студио 9, модерен балет „Вито денс” и "Флаш денс", клуб по акробатичен рокендрол "Стар денс", "Танцова работилница", СК "Кристал", брейк формация "Крейзи форс", възпитаници на школите от ОДК Варна и др. ще радват публиката по време на фестивала.

Акцент в провеждането на FunCity+ 2023 ще бъдат забавни събития и възможността на млади хора да се включат в тях в различни стилове и жанрове, а сред атракциите тази година са пяна парти и забавна цветна феерия.

Фестивалът ще бъде съсредоточен в зоната на входа на Морската гадина, около Слънчевия часовник и сцена "Раковина".

Посетителите ще имат възможност да се включат в спортни занимания и демонстрации като тенис на маса, стрелба с лък, йога и други забавни презентации.

Музика, театър и кино зона "Под звездите" предвижда програмата на сцена "Раковина".

Пространството на площад Антон Новак пред хотел "Одесос" ще се превърне в Графити Арт Работилница с "Да Граффс", където ще бъде проведен и пленер за млади художници, а тази година организаторите са предвидили атрактивни Еко Арт инициативи.

Училище по роботика "Робопартанс", Студентският съвет на ВСУ "Черноризец Храбър" и Младежко пространство ХамелеОN се включват във фестивала.  

Сред атракциите в програма ще бъде пяна шоу, в което ще може да се включи всеки, който желае. То е предвидено за 11-и август след 19 часа във фън зоната на стрийт артистите.

На 12-и август отново след 19 часа е предвидена атрактивна цветна феерия за посетителите на фестивала.  

В сърцето на лятото, в сърцето на Варна и в навечерието на празника на морската столица, фестивалът ще остави незабравим спомен за жителите и гостите на града.

Датите на фестивала са съобразени отново и със символиката, която носи 12 август, обявен за Международен ден на младежта, ден,в който се дава възможност да бъдат разгърнати възможностите и потенциала на младите хора, да се отбележат техните постижения и да се планира начинът за по-доброто им включване в развитието на нашето общество.

Организатор на FunCity+ е Община Варна, Дирекция "Образование и младежки дейности".

2023 © Варна е

Негодна за пиене е водата от минералната чешма в центъра на Св. Св. Константин и Елена

Поставена е трайна маркировка
Негодна за пиене е водата от минералната чешма в центъра на Св. Св. Константин и Елена

Минералната вода от обществена чешма на кръговото кръстовище в курорта Св. Св. Константин и Елена е негодна за пиене. Това установи проверка на РЗИ-Варна, при която е регистрирано превишение на максималните стойности за микробно число при 22 градуса и микробно число при 37 градуса на минералната вода, съобщават от здравната инспекция. 

Издадено е предписание до кмета на община Варна за поставяне на трайна маркировка, че „Водата е негодна за пиене“. Предписанието е изпълнено в срок.

Общо 144 проверки са извършили през изминалата седмица служители на отдел "Държавен здравен контрол" към РЗИ-Варна. Инспектирани са детска ясла, детски градини, училища и здравни кабинети към тях здравни кабинети, школи, салони за красота, уелнес център, фитнес зали, спортни зали, обекти за производство и търговия с козметични продукти, оптика, игрални зали, водоснабдителни обекти, кухненски блокове към детски градини, ученически стол и други.

Връчен е един акт за административно нарушение на физическо лице, както и 2 предписания за провеждане на хигиенни и противоепидемични мерки.

Извършени са и 18 инспекции в лечебни заведения за извънболнична помощ (ЛЗИБП), дрогерии и кабинети за неконвенционални методи. При тях служителите на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” към РЗИ-Варна не са констатирали нарушения.

2024 © Варна е