Мобилно меню

Мотообиколка "В името на България" организираха варненските рокери за 3 март

Шествието започна пред Катедралния храм и премина по централни булеварди
Мотообиколка "В името на България" организираха варненските рокери за 3 март
74

Традиционната мотообиколка "В името на България" за поредна година беше организирана от варненските мотоклубове на 3 март. Шествието започна пред Катедралния храм и премина по централни булеварди - "Мария Луиза", " Васил Левски" и "Владислав Варненчик". Хиляди мотористи се включиха в проявата и изразиха преклонението си пред загиналите за Свободата на България.

В навечерието на символичния старт на мотосезона, който обикновено се дава в началото на пролетта, мотористите отново напомниха, че трябва да сме толерантни на пътя и да се пазим.

2023 © Варна е

Варна почете 2 юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България

Цветя бяха поднесени и пред паметния знак на поета-революционер в Ботевата градинка
Варна почете 2 юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България
36

С общоградско поклонение пред паметника на Христо Ботев в Алеята на възрожденците в Морската градина варненци почетоха 2-ри юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Свещеници от Варненската и Великопреславска митрополия отслужиха заупокойна молитва, а венци и цветя в знак на признателност пред паметника на поета-революционер поднесоха кметът Иван Портних, председателят на ОбС Тодор Балабанов, евродепутатът Емил Радев, представители на Областна администрация, Военноморските сили, на Областната дирекция на МВР, на обществени организации, политически партии и граждани.

Паметта на своя патрон почетоха и децата от детска градина „Христо Ботев“, традиционно облечени като четници.

По-късно цветя бяха поднесени и пред паметния знак на поета-революционер в Ботевата градинка.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна