Мобилно меню

Обществена поръчка за тръбата във Варненското езеро ще обяви община Варна

Договорите за обекта ще бъдат сключени след осигуряване на финансиране, което общината ще поиска от държавата
Обществена поръчка за тръбата във Варненското езеро ще обяви община Варна

Община Варна ще обяви и проведе обществена поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажни работи, авторски и строителен надзор за „Ремонт на напорен тръбопровод ф500 за отпадъчни води, находящ се под дъното на Варненското езеро“. Договорите за обекта ще бъдат сключени след осигуряване на финансиране, което общината ще поиска от държавата, стана ясно на заседание на постоянната комисия „Финанси и бюджет“ към общинския съвет.

С голямо мнозинство съветниците възложиха на кмета на община Варна да предприеме необходимите действия по искане на необходимите финансови средства като целеви от централния бюджет или от Министерство на регионалното развитие и благоустройство, или от Министерство на транспорта и съобщенията или други. Стойността на строително-ремонтните дейности е до 24 065 000 с ДДС в т.ч. за СМР – до 23 348 000 лева с ДДС, за строителен надзор по време на строителството – до 467 000 лева с ДДС, и авторски надзор в размер – до 250 000 лева с ДДС.

По време на заседанието беше отбелязано, че през юни 2023 г. изпълнителят на възложения от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ /ДППИ/ проект за проектиране и удълбочаване на Канал 1 и Канал 2 в Пристанище Варна е изпълнил почти всички драгажни дейности, като в зоната на авариралия тръбопровод драгажът е изпълнен до максимално възможните технически и безопасни условия, но с цел предпазване от авария работата в участъка е спряна. Докато не бъде изпълнен проектът и тръбопроводът не бъде положен под дъното на Варненското езеро, е налице обективна невъзможност за цялостно приключване и въвеждане в експлоатация на проекта за удълбочаване на Канал 1 и Канал 2 на ДППИ.

2023 © Варна е

Засилват полицейското присъствие във Варна по баловете

Инспектори от Пътна полиция вече влизат във варненските училища и напомнят на абитуриентите, въпреки празника, да бъдат внимателни
Засилват полицейското присъствие във Варна по баловете

Инспектори от „Пътна полиция“ при ОДМВР Варна влизат в класните стаи със съвети за безопасно шофиране по време на абитуриентските празници.

Служителите на реда обръщат сериозно внимание на тежките пътни злополуки по вина на водачи, превозващи абитуриенти, управление на автомобили с превишена скорост или чрез извършване на опасни маневри; отнемане на предимство, преминаване при червен сигнал на светофара; неправилно превозване на пътници (показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите); возене на повече пътници от броя на местата за сядане в автомобилите; управление от неправоспособни и употребили алкохол водачи; подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението.

Целта на пътните полицаи е да дадат знания на учениците, да засилят чувството им за отговорност и да обърнат сериозно внимание на необратимите последствия, сядайки зад волана след употреба на алкохол или наркотици, управлявайки МПС с превишена и несъобразена скорост.

По време на абитуриентските тържества ОДМВР Варна ще засили присъствието на полицейските патрули с цел недопускане на инциденти при организиране придвижването на празнуващите. Със заповед на Старши комисар Андрей Ангелов ще се извършва ефективен контрол на място, по рисковите маршрути с очаквано интензивно движение на абитуриенти, придружаващите ги и след приключване на тържествата, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

2024 © Варна е