Мобилно меню

Община Варна ще съгласува предстоящи ремонти с Енергото

Кметът Благомир Коцев се ангажирал да започне работа по проблема с липсващите подробни устройствени планове във вилните зони и крайградските региони
Община Варна ще съгласува предстоящи ремонти с Енергото

Съвместните действия между електроразпределителното дружество и местната власт при бедствия и аварии, обсъдиха на среща кметът Благомир Коцев и представители на ЕНЕРГО-ПРО.

"В обстановка като наблюдаваната през последните няколко уикенда е наложително аварийните щабове на ЕНЕРГО-ПРО и Общината, съвместно с Областна управа, да координират оперативно предприетите мерки за минимизиране на последствията върху жителите и максимално бързо връщане на нормалния ритъм на живот", категорични са от електроразпределителното дружество, което оперира на територията на Североизточна България. 

По време на срещата кметът на Варна се ангажира да започне работа по проблема с липсващите подробни устройствени планове (ПУП) във вилните зони и крайградските региони. Управителите на ЕНЕРГО-ПРО Ангел Ангелов и Анжела Тонева подчертаха, че това затруднява изграждането на нови мрежи, които ще подобрят качеството на електроснабдяването. С цел оптимизиране на усилията и предотвратяване на излишни неудобства за жителите на град Варна, Коцев пое ангажимент ремонтните дейности, стартирани от Общината, да се съгласуват с отговорните лица в електроразпределителното дружество.

През тази седмица, представителите на ЕНЕРГО-ПРО са провели подобни срещи и с кметовете на Разград, Силистра, Търговище, Горна Оряховица. При всички тях е обсъдена възможността за по-ефективни действия при тежки метеорологични условия, както през изминалите почивни дни и по-рано през месец ноември. Разгледани са планове за по-добра координация за бързо справяне при други форсмажорни обстоятелства – осигуряването на проходими пътища от местните власти, осигуряване на свързаност от оператора на електропреносната мрежа ЕСО, както и други фактори, ограничаващи възможността за реакция на екипите на ЕРП Север във взаимосвързаната инфраструктурна система.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ЕНЕРГО-ПРО

Засилват полицейското присъствие във Варна по баловете

Инспектори от Пътна полиция вече влизат във варненските училища и напомнят на абитуриентите, въпреки празника, да бъдат внимателни
Засилват полицейското присъствие във Варна по баловете

Инспектори от „Пътна полиция“ при ОДМВР Варна влизат в класните стаи със съвети за безопасно шофиране по време на абитуриентските празници.

Служителите на реда обръщат сериозно внимание на тежките пътни злополуки по вина на водачи, превозващи абитуриенти, управление на автомобили с превишена скорост или чрез извършване на опасни маневри; отнемане на предимство, преминаване при червен сигнал на светофара; неправилно превозване на пътници (показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите); возене на повече пътници от броя на местата за сядане в автомобилите; управление от неправоспособни и употребили алкохол водачи; подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението.

Целта на пътните полицаи е да дадат знания на учениците, да засилят чувството им за отговорност и да обърнат сериозно внимание на необратимите последствия, сядайки зад волана след употреба на алкохол или наркотици, управлявайки МПС с превишена и несъобразена скорост.

По време на абитуриентските тържества ОДМВР Варна ще засили присъствието на полицейските патрули с цел недопускане на инциденти при организиране придвижването на празнуващите. Със заповед на Старши комисар Андрей Ангелов ще се извършва ефективен контрол на място, по рисковите маршрути с очаквано интензивно движение на абитуриенти, придружаващите ги и след приключване на тържествата, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

2024 © Варна е