Мобилно меню

Ограничават достъпа в свлачищния район по Алея първа

Експерти настояват от ВиК – Варна да вземат проба от водите, които изтичат в района, за да се прецени дали са подпочвени, или отпадни
Ограничават достъпа в свлачищния район по Алея първа

Проблемен свлачищен участък в района на Алея първа, активизирал се отново през почивните дни, е инспектиран днес от междуведомствена комисия, свикана от областния управител Андрияна Андреева. Свлачището е регистрирано непосредствено след завоя на "Почивка", в района на трета буна. 

В състава на междуведомствената комисия са включени експерти от Областна администрация – Варна, РД „ПБЗН“, представители на Община Варна от отдел „Общинска инфраструктура“ и дейности по Защита на населението, от сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Варна и Геозащита. По време на инспекцията, Комисията е обсъдила реалното състояние на проблемния участък, както и незабавните действия, които да бъдат предприети за обозначаване и обезопасяване на района.

Указателни табели, които трябва да бъдат поставени от РД „ПБЗН“ и Община Варна, ще ограничат в някакъв периметър преминаването в проблемния участък, за да се предотвратят инциденти с преминаващи хора. От Пътна полиция ще ограничат паркирането на превозни средства под ската, непосредствено под участъка. 

Цялостно обследване на проблемния участък ще бъде извършено през следващите дни от „Геозащита“, които ще представят своето становище на областния управител. Експертите намират, че ВиК – Варна трябва да вземат проба от водите, които изтичат в района, за да се прецени дали са подпочвени, или отпадни.

Членовете на Междуведомствената комисия имат срок от седмица, за да представят становище за действията, които трябва да бъдат предприети.

2023 © Варна е

Ремонтират пътната настилка на Аспаруховия мост

Тази седмица се очаква да започне и ремонтът на бул. "Цар Освободител"
Ремонтират пътната настилка на Аспаруховия мост

От 8:00 часа на 18 юни, вторник, започват ремонтно-възстановителни дейности по участъци с нарушена пътна настилка на Аспаруховия мост. Дейностите ще започнат по източното платно (посока Бургас - Варна). За целта ще бъде въведена временна организация на движението, съобщават от община Варна. Ремонтните дейности ще продължат и на 19 юни, сряда, също от 8:00 часа, когато ще се работи по западното платно (посока Варна - Бургас).

Рехабилитация на пътната инфраструктура се извършва в целия град.

В район "Приморски" около 46% от настилката, която ще се ремонтира е фрезована, а 33% вече и изпълнена. В момента се работи по улиците "Селиолу", "Н. Геров", "М. Лазаров" и други, отчетоха от районното кметство. Около 30% от ремонтните дейности в район "Младост" също са изпълнени. Запълват се дупките по улицата, която е най-тежко състояние – ул. "Вяра". Една трета от рехабилитация в район "Вл. Варненчик" също е приключила. Тази седмица се очаква да започне и ремонтът на бул. "Цар Освободител", който също е в недобро състояние. Предстоят да започнат ремонтните дейности в район "Одесос".

До края на месеца ще бъде временно спрян за срок от две седмици светофарът откъм локалното платно паралелно на бул. "Княз Борис I" преди кръговото на "Почивка" (посока от курортните комплекси към центъра на Варна). На същия светофар ще бъдат поставени пътни бордюри – тип делиниатори, забраняващи левия завой за пътуващите от Варна автомобили в посока курортните комплекси по ул. "Янаки Богданов". Достъпът към улицата ще се осъществява с обратен завой на следващото кръгово кръстовище.

2024 © Варна е