Мобилно меню

Организират обществено обсъждане на актуализирания план за интегрирано развитие на Варна до 2027 година

Целта е да бъдат включени допълнителни проекти
Организират обществено обсъждане на актуализирания план за интегрирано развитие на Варна до 2027 година
85

Община Варна организира обществено обсъждане на проекта на актуализиран План за интегрирано развитие на Община Варна (ПИРО) за периода 2021-2027 година на 27-ми февруари (понеделник), от 14 ч. в Младежкия дом, ет. 1 с адрес: гр. Варна, бул. „Цар Освободител“ 27.

Документът е публикуван на интернет страницата на Община Варна, и на интернет страницата на План за интегрирано развитие на Община Варна 2021-2027 г.

Програмата за реализация и приложенията към нея се актуализират с цел включване на допълнителни проекти и проектни идеи, които да бъдат финансирани с допълнителни ресурси. В процеса на актуализация е била дадена възможност на всички заинтересовани страни да подадат нови проектни предложения - в периода от 14.12.2022 г. до 13.01.2023 г., чрез попълване и подаване на фиш за проектна идея, публикуван на интернет страницата на ПИРО и на страницата на Община Варна.

В резултат на това са постъпили 99 предложения от 34 организации и граждани.

С одобрение от страна на работната група 77 от тях са включени в Плана за интегрирано развитие на Община Варна.

Включените нови проекти са по: Приоритет 1  „Зелен град (включително реализация на цели, приоритети и проекти в Инициативата Варна - Зелен град); Приоритет 3 „Многовековен и многообразен град“ - в  него влиза и изпълнението на мерките от Програмата за развитие на туризма, и  Приоритет 4  „Иновативен и образован град“ (включително реализация на инициативи, включени в Меморандум Варна - град на знанието).

2023 © Варна е

Специален концерт за 1 юни подготвя Варненският зоопарк

Звезден гост на проявата ще е един от най-добрите приятели на зоологическата градина в морската столица – рапърът 100 Кила
Специален концерт за 1 юни подготвя Варненският зоопарк
73

За поредна година Варненският зоопарк ще отбележи Деня на детето – 1 юни със специално подготвена програма.

Тази година е планиран мащабен концерт, който да зарадва всички посетители на зоологическата градина в празничния ден. Специален гост на концерта ще бъде един от най-големите приятели и спомоществователи на Варненския зоопарк – рапърът Явор Янакиев, популярен като 100 Кила.

За Международния ден на детето от зоологическата градина в морската столица са планирали много песни, танци, забавни игри и награди. В специалния концерт ще се включат също представители на Частно средно Училище „Мечтатели“, Клуб за Народни Танци "Моряците" , Arsen Magic, Игралница-занималница, Dentaprime. Сцената ще бъде отворена и за всяко дете, което иска да се похвали с таланта си в празничния ден. Тържествата в зоопарка започват в 11 часа.

2023 © Варна е