Мобилно меню

Основен ремонт на бул. "Девня" стартира на 30 август

Във връзка с ремонтните дейности ще бъдат въведени ограничения за МПС
Основен ремонт на бул. "Девня" стартира на 30 август
500

Започва основен ремонт на бул. "Девня" - в участъка от бул. "В. Левски" до ул. "Преслав", съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" към Община Варна. Проектът предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, изграждане на нови тротоари, с осигуряване на достъпна среда, и подмяна на старите осветителни тела с ново енергоефективно и енергоспестяващо осветление.

Във връзка със строително-ремонтните дейности от утре 30 август 2023 г. (сряда) от 10.00 ч., ще бъде затворено за движение северното платно на булеварда (платното в посока от ЖП Гара към бул. "Васил Левски") в участъка от кръговото кръстовище до бившия завод "Корабно машиностроене" АД (слизането от Аспарухов мост към бул. "Девня") до качването към Аспарухов мост. Движението ще се извършва двупосочно в южното платно на булеварда.

От дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" съобщават също, че ремонтните дейности на ул. "Тодор Икономов" в район "Приморски" вече са приключени. Извършена бе цялостна подмяна на пътната настилка, подменена и тротоарната настилка и е поставено  ново енергоспестяващо осветление.

Продължава ремонтът на ул. "Васил Друмев". Към момента улицата е отворена за движение в два участъка: от ул. "Кап. Рончевски" до ул. "Найден Геров" и в отсечката от ул. "Никола Михайловски" – ул. "Райно Попович" до ул. "Ген. Гурко" /ул. „Любен Каравелов". По това трасе са изградени улични водопроводи и са подменени съществуващи сградни водопроводни отклонения, положени са кабели за уличното осветление, изградени са тротоари и паркоместа, положен е долен пласт на пътната настилка.

В другите два участъка от ул. "Найден Геров" – ул. "Добри Войников" – до ул. "Константин Фотинов" и в участъка от ул. "Константин Фотинов" – ул. "Иван Богоров" до ул. "Никола Михайловски" е изградена дъждовна канализация и са положени кабелите за улично осветление. Приключва изграждането на последния водопровод и са подменени съществуващите сградни отклонения. Предстоят строителни дейности по поставяне на нови тротоарни плочи, бордюри и обособяване на паркоместа. След приключване на ремонтните дейности ще бъде положен плътен асфалт на пътното платно на цялата улица.

Продължава да се работи и на ул. "Граф Игнатиев", където се полага асфалтова и тротоарна настилка.

2023 © Варна е

Над 750 варненци получават здравни и социални грижи по домовете

Инициативата се удължава с още шест месеца и ще продължи до 3 януари 2025 година
Над 750 варненци получават здравни и социални грижи по домовете

Община Варна предоставя почасови мобилни здравни грижи и социални услуги в домашна среда на лица с увреждания и възрастни хора. Към месец юни 2024 г. от услугите са се възползвали 756 потребители. Дейностите се реализират по проект "Грижа в дома в община Варна", осъществен по програма "Развитие на човешките ресурси".

Инициативата се удължава с още шест месеца и ще продължи до 3 януари 2025 година. Това стана възможно след сключено допълнително споразумение между Община Варна и Министерство на труда и социалната политика. Общата стойност на проекта е 6,6 милиона лева, а средствата се предоставят безвъзмездно.

Екип от специалисти и помощен персонал предоставя комплекса от здравни и социални услуги в домашна среда. Те включват посещение от медицинска сестра, консултант по здравословно хранене, психолог, рехабилитатор, домашен помощник и сътрудник "социална работа". На всеки потребител се предоставя почасово съответната услуга, съобразена с предварително изготвена индивидуална оценка за нуждите му.

Желаещите да се възползват от социалните услуги могат да отправят молба по настоящ адрес. За целта е необходимо да се попълни Заявление-декларация (по образец), да се представят документ за самоличност (за справка) и копие на медицински документи.

Наборът от документи се подава на гише 14 в сградата на Общината.

Желание за ползване на грижа в дома може да бъде заявено и на следните телефонни номера:

  • 0884 920 867;
  • 0882 244 349;
  • 0882 214 459;
  • 0885 600 779.
2024 © Варна е