Мобилно меню

Основен ремонт на бул. "Девня" стартира на 30 август

Във връзка с ремонтните дейности ще бъдат въведени ограничения за МПС
Основен ремонт на бул. "Девня" стартира на 30 август

Започва основен ремонт на бул. "Девня" - в участъка от бул. "В. Левски" до ул. "Преслав", съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" към Община Варна. Проектът предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, изграждане на нови тротоари, с осигуряване на достъпна среда, и подмяна на старите осветителни тела с ново енергоефективно и енергоспестяващо осветление.

Във връзка със строително-ремонтните дейности от утре 30 август 2023 г. (сряда) от 10.00 ч., ще бъде затворено за движение северното платно на булеварда (платното в посока от ЖП Гара към бул. "Васил Левски") в участъка от кръговото кръстовище до бившия завод "Корабно машиностроене" АД (слизането от Аспарухов мост към бул. "Девня") до качването към Аспарухов мост. Движението ще се извършва двупосочно в южното платно на булеварда.

От дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" съобщават също, че ремонтните дейности на ул. "Тодор Икономов" в район "Приморски" вече са приключени. Извършена бе цялостна подмяна на пътната настилка, подменена и тротоарната настилка и е поставено  ново енергоспестяващо осветление.

Продължава ремонтът на ул. "Васил Друмев". Към момента улицата е отворена за движение в два участъка: от ул. "Кап. Рончевски" до ул. "Найден Геров" и в отсечката от ул. "Никола Михайловски" – ул. "Райно Попович" до ул. "Ген. Гурко" /ул. „Любен Каравелов". По това трасе са изградени улични водопроводи и са подменени съществуващи сградни водопроводни отклонения, положени са кабели за уличното осветление, изградени са тротоари и паркоместа, положен е долен пласт на пътната настилка.

В другите два участъка от ул. "Найден Геров" – ул. "Добри Войников" – до ул. "Константин Фотинов" и в участъка от ул. "Константин Фотинов" – ул. "Иван Богоров" до ул. "Никола Михайловски" е изградена дъждовна канализация и са положени кабелите за улично осветление. Приключва изграждането на последния водопровод и са подменени съществуващите сградни отклонения. Предстоят строителни дейности по поставяне на нови тротоарни плочи, бордюри и обособяване на паркоместа. След приключване на ремонтните дейности ще бъде положен плътен асфалт на пътното платно на цялата улица.

Продължава да се работи и на ул. "Граф Игнатиев", където се полага асфалтова и тротоарна настилка.

2023 © Варна е

Засилват полицейското присъствие във Варна по баловете

Инспектори от Пътна полиция вече влизат във варненските училища и напомнят на абитуриентите, въпреки празника, да бъдат внимателни
Засилват полицейското присъствие във Варна по баловете

Инспектори от „Пътна полиция“ при ОДМВР Варна влизат в класните стаи със съвети за безопасно шофиране по време на абитуриентските празници.

Служителите на реда обръщат сериозно внимание на тежките пътни злополуки по вина на водачи, превозващи абитуриенти, управление на автомобили с превишена скорост или чрез извършване на опасни маневри; отнемане на предимство, преминаване при червен сигнал на светофара; неправилно превозване на пътници (показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите); возене на повече пътници от броя на местата за сядане в автомобилите; управление от неправоспособни и употребили алкохол водачи; подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението.

Целта на пътните полицаи е да дадат знания на учениците, да засилят чувството им за отговорност и да обърнат сериозно внимание на необратимите последствия, сядайки зад волана след употреба на алкохол или наркотици, управлявайки МПС с превишена и несъобразена скорост.

По време на абитуриентските тържества ОДМВР Варна ще засили присъствието на полицейските патрули с цел недопускане на инциденти при организиране придвижването на празнуващите. Със заповед на Старши комисар Андрей Ангелов ще се извършва ефективен контрол на място, по рисковите маршрути с очаквано интензивно движение на абитуриенти, придружаващите ги и след приключване на тържествата, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

2024 © Варна е