Мобилно меню

Отиде си Николай Ишков

Поклон пред паметта на актьора, продуцент и бизнесмен, роден във Варна на 27 февруари 1962 г.
Отиде си Николай Ишков

На 61-годишна възраст си отиде актьорът, продуцент и бизнесмен Николай Ишков. За кончината му съобщи в социалните мрежи колегата му Михаил Билалов.

Николай Ишков е роден на 27 февруари 1962 г. във Варна.

Завършва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1987 г. в класа на доц. Богдан Сърчаджиев със специалност "Актьорско майсторство за куклен театър".

Между 1987 и 1989 г. е актьор във Вариететен театър - Габрово и работи с режисьора Вили Цанков.

От 1990 г. е продуцент, лицензиран към Националния филмов център. През 90-те години става президент на футболен клуб "Спартак Варна", а впоследствие - до 2004-та, е и собственик на клуба.

Между 2014 и 2017 г. е директор на зала "Арена Армеец" - София.

Последните му изяви като актьор бяха в хитови български сериали, сред които и "Под прикритие".

Поклон пред паметта му!

2024 © Варна е / източник: БНТ

Ремонтират пътната настилка на Аспаруховия мост

Тази седмица се очаква да започне и ремонтът на бул. "Цар Освободител"
Ремонтират пътната настилка на Аспаруховия мост

От 8:00 часа на 18 юни, вторник, започват ремонтно-възстановителни дейности по участъци с нарушена пътна настилка на Аспаруховия мост. Дейностите ще започнат по източното платно (посока Бургас - Варна). За целта ще бъде въведена временна организация на движението, съобщават от община Варна. Ремонтните дейности ще продължат и на 19 юни, сряда, също от 8:00 часа, когато ще се работи по западното платно (посока Варна - Бургас).

Рехабилитация на пътната инфраструктура се извършва в целия град.

В район "Приморски" около 46% от настилката, която ще се ремонтира е фрезована, а 33% вече и изпълнена. В момента се работи по улиците "Селиолу", "Н. Геров", "М. Лазаров" и други, отчетоха от районното кметство. Около 30% от ремонтните дейности в район "Младост" също са изпълнени. Запълват се дупките по улицата, която е най-тежко състояние – ул. "Вяра". Една трета от рехабилитация в район "Вл. Варненчик" също е приключила. Тази седмица се очаква да започне и ремонтът на бул. "Цар Освободител", който също е в недобро състояние. Предстоят да започнат ремонтните дейности в район "Одесос".

До края на месеца ще бъде временно спрян за срок от две седмици светофарът откъм локалното платно паралелно на бул. "Княз Борис I" преди кръговото на "Почивка" (посока от курортните комплекси към центъра на Варна). На същия светофар ще бъдат поставени пътни бордюри – тип делиниатори, забраняващи левия завой за пътуващите от Варна автомобили в посока курортните комплекси по ул. "Янаки Богданов". Достъпът към улицата ще се осъществява с обратен завой на следващото кръгово кръстовище.

2024 © Варна е