Мобилно меню

Пешеходен поход 100 километра за 24 часа ще се проведе край Варна

Традиционното събитие ще се проведе на 30 юни и 1 юли
Пешеходен поход 100 километра за 24 часа ще се проведе край Варна

Пешеходен поход 100 километра за 24 часа ще се проведе на 30 юни и 1 юли около Варна. Събитието се организира за 42-ри път от туристическото дружество „Владислав Варненчик“ със съдействието на дирекция „Спорт“ към Община Варна.

Началото на похода е в петък - 30 юни от 18 ч. от последната спирка на автобус №31 в кв. „Виница“.

Маршрутът – кв. „Виница“ – с. Кичево – с. Новаково – манастир „Св. Марина“ – с. Кап. Радево – с. Зорница – с. Любен Каравелово – местност Фазанарията и финалът на 1 юли, събота, около 18 ч. в парк–музей „Владислав Варненчик“.

В похода имат право да участват всички желаещи, които са мотивирани и са в добро здравословно състояние, посочват организаторите.

Справки и записване за участие се извършва на телефоните на туристическото дружество „Владислав Варненчик“:

  • Върбан Петков – секретар (varbanpetkov@abv.bg; t.d.vladislav@abv.bg; 0888 466 443)
  • Венцислав Стайчев  – водач (0886 025 473)
2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

Негодна за пиене е водата от минералната чешма в центъра на Св. Св. Константин и Елена

Поставена е трайна маркировка
Негодна за пиене е водата от минералната чешма в центъра на Св. Св. Константин и Елена

Минералната вода от обществена чешма на кръговото кръстовище в курорта Св. Св. Константин и Елена е негодна за пиене. Това установи проверка на РЗИ-Варна, при която е регистрирано превишение на максималните стойности за микробно число при 22 градуса и микробно число при 37 градуса на минералната вода, съобщават от здравната инспекция. 

Издадено е предписание до кмета на община Варна за поставяне на трайна маркировка, че „Водата е негодна за пиене“. Предписанието е изпълнено в срок.

Общо 144 проверки са извършили през изминалата седмица служители на отдел "Държавен здравен контрол" към РЗИ-Варна. Инспектирани са детска ясла, детски градини, училища и здравни кабинети към тях здравни кабинети, школи, салони за красота, уелнес център, фитнес зали, спортни зали, обекти за производство и търговия с козметични продукти, оптика, игрални зали, водоснабдителни обекти, кухненски блокове към детски градини, ученически стол и други.

Връчен е един акт за административно нарушение на физическо лице, както и 2 предписания за провеждане на хигиенни и противоепидемични мерки.

Извършени са и 18 инспекции в лечебни заведения за извънболнична помощ (ЛЗИБП), дрогерии и кабинети за неконвенционални методи. При тях служителите на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” към РЗИ-Варна не са констатирали нарушения.

2024 © Варна е