Мобилно меню

Полицай, демонстрирал отлични резултати, беше награден в Общината

Ивайло Иванов участвал в разкриването на над 10 престъпления само за 3 месеца
Полицай, демонстрирал отлични резултати, беше награден в Общината

Служителят на "Общинска полиция" Ивайло Иванов, който е командир на отделение, бе отличен за изключителната му работа по разкриването на над 10 престъпления само за 3 месеца. Той получи официалното признание на специална церемония в сградата на Община Варна.

Отличеният служител на реда е заловил много шофьори-нарушители, застанали зад волана под въздействие на алкохол или наркотични вещества, спомогнал е за разкриването на противозаконни прояви свързани със забранени субстанции и кражби. От постъпването си в системата на МВР – през 2018 година до сега, има  връчени четири писмени похвали от директора на ОДМВР Варна за проявен висок професионализъм, а пет пъти е бил удостоен с индивидуална парична награда от Министъра на вътрешното ведомство.

По време на церемонията, при която беше удостоен с почетната монета на община Варна, Ивайло Иванов заяви:

„Не извършвам нищо специално, защото правя онова, за което са ме обучавали в МВР.“

Специално приветствие към отличения полицай отправи кметът Благомир Коцев.

"С него имаме една и съща кауза – да правим Варна едно по-добро, по-спокойно и по-справедливо място за живот. Ние сме равни в тази битка, водим я рамо до рамо. Насърчавам ви да работите в същия дух. Вие и колегите ви имате пълната подкрепа на Община Варна."

2024 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

Увеличават средствата за чистота във Варна

С предложените промени бюджетът в сферата трябва да достигне 51,5 млн. лева
Увеличават средствата за чистота във Варна

С 4 500 000 лева ще бъдат увеличени средствата за почистване във Варна. Комисията по финанси и бюджет одобри актуализация на план-сметка "Чистота", като окончателно решение ще вземе Общинският съвет при своето следващо заседание.

С промените бюджетът за чистота става 51,5 млн. лева. Най-голямо увеличение се предвижда на средствата за почистване и поддържане на чистотата на местата, предназначени за обществено ползване. През летния туристически сезон е необходимо да бъдат зачестени дейностите, свързани с ръчно и механизирано почистване на уличните платна, спирките, площадите, пешеходните зони, детските и спортните площадки, беше изтъкнато по време на заседанието. За тази цел съветниците дадоха съгласието си средствата да бъдат увеличени от 6,6 млн. лв. на малко над 8,57 млн. лева.

Допълнителни 2 млн. лева ще бъдат осигурени за изграждане на Клетка 2 на Регионалното депо за неопасни отпадъци на общините Варна, Аксаково и Белослав. Актуализация ще се направи и на средствата за текущо почистване и поддържане на отводните канали и дерета, като в бюджета са заложени още 350 хил. лева. Заложени са и допълнителни 140 хил. лева за изпълнение на стар договор за зимно поддържане на пътища, улици и булеварди.

Средствата за актуализация на планираните разходи ще бъдат осигурени от бюджета. Към средата на годината е отчетено преизпълнение на приходите от местни данъци и такси, като се очаква тази тенденция да се запази, отбелязват от пресцентъра на варненския общински съвет.

На днешното заседание на финансовата комисия към местния парламент стана ясно също, че Варна има 31 одобрени проекта за саниране със средства по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I" в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост. В 10 от сградите има обекти, които са собственост на Община Варна, и за успешната реализация на предложенията е необходимо съфинансиране в размер до 1,862 млн. лева с ДДС. Членовете на комисията дадоха съгласието си за осигуряване на средствата, които ще бъдат заложени в общинските бюджети за следващите две години.

2024 © Варна е