Мобилно меню

Посочиха срокове за приключване на ключови пътни ремонти във Варна

Извънредна среща с пътните фирми, които оперират в града, се проведе в Общината
Посочиха срокове за приключване на ключови пътни ремонти във Варна

Пътните фирми да гарантират на варненци ясни и конкретни срокове за завършване на всеки обект. Това бе изискано на извънредна среща в Община Варна.

До 20 юни уличната настилка по бул. „Христо Смирненски“ в участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Прилеп“ ще бъде възстановена на биндер. Това ще даде възможност за възстановяване на автомобилния трафик. Ангажимент за спазване на този срок пое пътностроителната фирма, която работи по един от основните обекти на дружеството ВиК във Варна.

Участъкът все още е изключително мръсен, непроходим, струпани са кубици строителни материали, има необезопасени изкопи, показа инспекция в района.

На извънредната среща изпълнителят на обекта, който е по проект на "Водоснабдяване и канализация - Варна" ООД, отчете, че в участъка преди 45 дни е приключило полагането на водопровода и битовата канализация, тръбопроводите са засипани, изградени са бордюрите от южната страна. Според графика им предстои монтирането на стълбове за улично осветление и изграждане на насрещния бордюр. Булевардът ще бъде проходим, но полагането на най-горния износващ слой на настилката ще започне през есента, за да не се затруднява още повече движението през активния туристически сезон. В летните месеци ще се изграждат единствено тротоарите по булеварда, стана ясно на днешната среща.

Другият обект, по който се настоява за ясни крайни срокове, е ул. "Прилеп". Тя също е в обхвата на ВиК - проекта и има съществено забавяне в изпълнението. По информация на пътната фирма вече се работи по последния участък от полагането на канализация. По молба на граждани ще бъдат допълнително изградени други 30 метра тръбопровод, с което до 15 юни ВиК-дружеството ще завърши работата си на обекта. Асфалтирането на улицата е ангажимент на Община Варна и също може да започне в следващите дни.

Проектът е със срок от 4 месеца и ще се изпълнява през лятото.

Третият ВиК обект, за който се иска посочване на гарантирани срокове за приключване, е ул. "Арх. Манол Йорданов" (между Долна и Горна Трака). По данни на дружеството до средата на месец юли канализацията ще бъде изведена до кръстовището с бул. "Осми приморски полк". В края на следващата седмица от долната част може да започне полагането на настилката по общинския проект.

Подготвя се възлагането на дейностите по пътната част на ул. "28-ма" в местност "Евксиноград", до 15 юни ще приключи и работата по ул. "8-ма". Този ангажимент фирмите поеха пред жителите на района и пред ръководството на общината още преди няколко седмици.

Пътната рехабилитация в район "Младост" се изпълнява по график, стана ясно по време на срещата в община Варна. Между 25 и 30% от зададените за "изкърпване" 6 800 квадратни метра вече са изработени. Запълването на дупките ще приключи до края на месеца.

В район "Приморски", който е с най-голяма площ, пътната рехабилитация ще продължи до 15 юли. Към момента са изпълнени малко над 20 на сто от заявените дейности, отчетоха от районната администрация.

В район "Одесос" са фрезовани компрометираните участъци по ул. "Трайко Китанчев", започнала е обработката и на ул. "Поп Харитон".

В идеалния център започва ремонтът на тротоари.

Първият от тях е на ул. "Петър Парчевич" между ул. "Шипка" и Адвокатската градинка.

По време на срещата на фирмите бяха дадени указания да съобразяват графика си с приоритетните участъци, посочени им от районните кметства.

2024 © Варна е

Ремонтират пътната настилка на Аспаруховия мост

Тази седмица се очаква да започне и ремонтът на бул. "Цар Освободител"
Ремонтират пътната настилка на Аспаруховия мост

От 8:00 часа на 18 юни, вторник, започват ремонтно-възстановителни дейности по участъци с нарушена пътна настилка на Аспаруховия мост. Дейностите ще започнат по източното платно (посока Бургас - Варна). За целта ще бъде въведена временна организация на движението, съобщават от община Варна. Ремонтните дейности ще продължат и на 19 юни, сряда, също от 8:00 часа, когато ще се работи по западното платно (посока Варна - Бургас).

Рехабилитация на пътната инфраструктура се извършва в целия град.

В район "Приморски" около 46% от настилката, която ще се ремонтира е фрезована, а 33% вече и изпълнена. В момента се работи по улиците "Селиолу", "Н. Геров", "М. Лазаров" и други, отчетоха от районното кметство. Около 30% от ремонтните дейности в район "Младост" също са изпълнени. Запълват се дупките по улицата, която е най-тежко състояние – ул. "Вяра". Една трета от рехабилитация в район "Вл. Варненчик" също е приключила. Тази седмица се очаква да започне и ремонтът на бул. "Цар Освободител", който също е в недобро състояние. Предстоят да започнат ремонтните дейности в район "Одесос".

До края на месеца ще бъде временно спрян за срок от две седмици светофарът откъм локалното платно паралелно на бул. "Княз Борис I" преди кръговото на "Почивка" (посока от курортните комплекси към центъра на Варна). На същия светофар ще бъдат поставени пътни бордюри – тип делиниатори, забраняващи левия завой за пътуващите от Варна автомобили в посока курортните комплекси по ул. "Янаки Богданов". Достъпът към улицата ще се осъществява с обратен завой на следващото кръгово кръстовище.

2024 © Варна е