Мобилно меню

Програма за обучение на жени пилоти стартира водеща авиокомпания

Обучението ще продължи 18 месеца
Програма за обучение на жени пилоти стартира водеща авиокомпания
623

Началото на програма за обучение на жени, които искат да станат търговски пилоти, обяви навръх 8 март най-бързо развиващата се авикомпания в Европа - Wizz Air. Обучителната програма носи името "She can fly cadet" и е част от Wizz Air Pilot Academy, която до момента са завършили успешно повече от 150 кандидати.

Едва 5% от пилотите в авиоиндустрията са жени и Wizz Air се ангажира да разруши стереотипите, свързани с пола, като подкрепя равенството между половете и в тази професия.

Новата програма за пилоти "She can fly cadet", която е насочена към жени над 18 години, предоставя уникален, леснодостъпен и финансово постижим път към вълнуващата професия на търговски пилот. Планира се обучението да продължи 18 месеца, като за него може да кандидатстват дами, които нямат летателен опит. Амбициите на Wizz Air са компанията да осигурява около 20 работни пилотски места годишно за онези жени, които също вярват, че не трябва да съществуват полови бариери в тази професия.

Началото на обучителната програма за пилоти се оставя с теоретични знания, умения и начини на поведение, необходими за пилотската професия. Следват още няколко специални курса на обучение, които гарантират пълноценната подготовка.

Кадетите, които се присъединяват към Wizz Air чрез програмата Pilot Academy, включително и „She can fly“, ще имат възможност да управляват самолет от непрекъснато нарастващата флотилия на авиокомпанията от млади, ултрамодерни и устойчиви самолети Airbus по над 900 маршрута до почти 200 дестинации в повече от държави. Всички полети на Wizz Air се извършват със самолети A320 със 180 места, A321 с 230 места, Airbus A320neo със 186 места и Airbus A321neo с 239 места. Стремежът към набиране на нови пилоти подкрепя амбициозните планове на Wizz Air да утрои размера на своята флотилия до 500 самолета до 2030 г. и да наеме до 4600 нови пилоти.

Желаещите могат да кандидатстват за програмата директно на уебсайта на Wizz Air Pilot Academy тук.

2023 © Варна е
Още по темата: Самолети Wizz Air Пилот Жени
Още по темата: Самолети Wizz Air Пилот Жени

Мащабна рехабилитация на уличната инфраструктура започва във Варна на 27 май

Да бъдат регламентирани местата, на които ще се поставят електрически велосипеди и тротинетки, които се предоставят под наем, настоя кметът Благомир Коцев
Мащабна рехабилитация на уличната инфраструктура започва във Варна на 27 май

Рехабилитация на уличната инфраструктура в петте района на Варна ще започне на 27 май, съобщават от пресцентъра на общината. Възстановяването на пътната настилка ще започне от най-критичните участъци. Целта е заложените в бюджета средства да се изразходват прецизно и то за най-належащите места.  

Списъците с улици за рехабилитация са изготвени от районните кметства. Те са избрани след проверки на място, както и по сигнали на граждани. Няма да се запълват дупки в уличната инфраструктура, където има ВиК аварии и асфалтовата настилка сляга. За тези участъци съвместно с ВиК ще се търсят по-дългосрочни решения, обясниха експерти от общината.   

Да бъдат регламентирани местата, на които ще се поставят електрически велосипеди и тротинетки, които се предоставят под наем, настоява кметът Благомир Коцев. Предстои да се изработи карта с конкретни точки, където може да се поставят стоянки за паркирането им. 

Продължава косенето във всички райони на общината, докладваха от районните кметства. Тревните площи в Морската градина се косят вече за трети път. Приключва зацветяването до Слънчевия часовник и централната алея в Морската градина, обясниха от общинското предприятие, което поддържа парка. След косенето, обществените площи задължително се обработват против кърлежи. 

Община Варна подготвя и информационна кампания за отговорно изхвърляне на отпадъци. Тя ще бъде съпътствана от нови регламенти за сметосъбиране и сметоизвозване. Трябва да има засилен контрол около съдовете за събиране на отпадъци както за фирми, така и за граждани.

2024 © Варна е