Мобилно меню

Раздават на хора в нужда събраната след бедствието във Варна дървесина

Четири автобусни спирки и 151 стълба за улично осветление са пострадали вследствие на урагана - предстои възстановяването им, като се изчакват огледите от застраховател
Раздават на хора в нужда събраната след бедствието във Варна дървесина

Събраната след бедствието дървесина ще се раздава на хора в нужда – социално-слаби лица и хора с увреждания. Тя се заприходява в общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, след което чрез съдействието районните кметства, се дава на хора в нужда. Практиката се е прилагала и досега, обясни директорът на общинското предприятие Стоян Аргиров по време на поредното заседание на антикризисния щаб в общината.

По време на срещата всички отговорни институции докладваха на кмета Благомир Коцев за мерките по ликвидиране на последствията от бурята.

Приоритет остава разчистването на листната маса и отстраняването на падналите дървета. Тe трябва да се почистят по най-бързия начин, заради метеорологичната прогноза за очаквани дъждове. Затова ще бъдат осигурени допълнителни екипи и техника, стана ясно по време на заседанието. Кметът Благомир Коцев призова всички граждани, да се включат в почистването на града.

Четири автобусни спирки и 151 стълба за улично осветление са пострадали вследствие на урагана. Предстои възстановяването им, като се изчакват огледите от застраховател.

От четвъртък – 23 ноември, се възстановяват и присъствените учебни занятия в останалите четири училища, които бяха в онлайн режим  – I ОУ „Св. Княз Борис I”, ОУ „Васил Друмев“, ОУ „Константин Арабаджиев“ и Професионална гимназия по текстил и моден дизайн.

2023 © Варна е / снимка: Иво Спасов
Още по темата: Дървесина Варна Ураган
Още по темата: Дървесина Варна Ураган

Ремонтират пътната настилка на Аспаруховия мост

Тази седмица се очаква да започне и ремонтът на бул. "Цар Освободител"
Ремонтират пътната настилка на Аспаруховия мост

От 8:00 часа на 18 юни, вторник, започват ремонтно-възстановителни дейности по участъци с нарушена пътна настилка на Аспаруховия мост. Дейностите ще започнат по източното платно (посока Бургас - Варна). За целта ще бъде въведена временна организация на движението, съобщават от община Варна. Ремонтните дейности ще продължат и на 19 юни, сряда, също от 8:00 часа, когато ще се работи по западното платно (посока Варна - Бургас).

Рехабилитация на пътната инфраструктура се извършва в целия град.

В район "Приморски" около 46% от настилката, която ще се ремонтира е фрезована, а 33% вече и изпълнена. В момента се работи по улиците "Селиолу", "Н. Геров", "М. Лазаров" и други, отчетоха от районното кметство. Около 30% от ремонтните дейности в район "Младост" също са изпълнени. Запълват се дупките по улицата, която е най-тежко състояние – ул. "Вяра". Една трета от рехабилитация в район "Вл. Варненчик" също е приключила. Тази седмица се очаква да започне и ремонтът на бул. "Цар Освободител", който също е в недобро състояние. Предстоят да започнат ремонтните дейности в район "Одесос".

До края на месеца ще бъде временно спрян за срок от две седмици светофарът откъм локалното платно паралелно на бул. "Княз Борис I" преди кръговото на "Почивка" (посока от курортните комплекси към центъра на Варна). На същия светофар ще бъдат поставени пътни бордюри – тип делиниатори, забраняващи левия завой за пътуващите от Варна автомобили в посока курортните комплекси по ул. "Янаки Богданов". Достъпът към улицата ще се осъществява с обратен завой на следващото кръгово кръстовище.

2024 © Варна е