Мобилно меню

РИОСВ-Варна не установи замърсяване на въздуха в града

Мобилна станция за контрол беше позиционирана в централната градска част
РИОСВ-Варна не установи замърсяване на въздуха в града

В РИОСВ-Варна са получени резултатите от извършените измервания чрез Мобилна автоматична станция към Регионална лаборатория-Варна за контрол на качеството на атмосферния въздух за периода от 13-и до 16-и октомври. Данните не показват превишения на пределно допустимите концентрации на замърсяващи вещества в атмосферния въздух за периода на измерване, информират от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Мобилната станция беше позиционирана в централната градска част на Варна по повод на множеството получени сигнали в инспекцията, както и медийни публикации, касаещи замърсяване на атмосферния въздух в града.

2023 © Варна е

Засилват полицейското присъствие във Варна по баловете

Инспектори от Пътна полиция вече влизат във варненските училища и напомнят на абитуриентите, въпреки празника, да бъдат внимателни
Засилват полицейското присъствие във Варна по баловете

Инспектори от „Пътна полиция“ при ОДМВР Варна влизат в класните стаи със съвети за безопасно шофиране по време на абитуриентските празници.

Служителите на реда обръщат сериозно внимание на тежките пътни злополуки по вина на водачи, превозващи абитуриенти, управление на автомобили с превишена скорост или чрез извършване на опасни маневри; отнемане на предимство, преминаване при червен сигнал на светофара; неправилно превозване на пътници (показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите); возене на повече пътници от броя на местата за сядане в автомобилите; управление от неправоспособни и употребили алкохол водачи; подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението.

Целта на пътните полицаи е да дадат знания на учениците, да засилят чувството им за отговорност и да обърнат сериозно внимание на необратимите последствия, сядайки зад волана след употреба на алкохол или наркотици, управлявайки МПС с превишена и несъобразена скорост.

По време на абитуриентските тържества ОДМВР Варна ще засили присъствието на полицейските патрули с цел недопускане на инциденти при организиране придвижването на празнуващите. Със заповед на Старши комисар Андрей Ангелов ще се извършва ефективен контрол на място, по рисковите маршрути с очаквано интензивно движение на абитуриенти, придружаващите ги и след приключване на тържествата, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

2024 © Варна е