Мобилно меню

Румен Радев във Варна: Недопустимо е посегателството срещу живота и здравето на всеки български гражданин!

Президентът определи опита за атентат срещу главния прокурор като "посегателство срещу българска институция" и подчерта, че очаква извършителите възможно най-скоро да се изправят пред съда
Румен Радев във Варна: Недопустимо е посегателството срещу живота и здравето на всеки български гражданин!
47

Президентът Румен Радев участва в официалната церемония по посрещането на военния научноизследователски кораб "Св. св. Кирил и Методий" от състава на Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" след неговата първа експедиция до Антарктида. Събитието се състоя на Морска гара във Варна. 

Президентът коментира и важни въпроси от обществено-политическия живот в страната. По отношение опита за атентат срещу главния прокурор, Радев заяви:

"Всяко посегателство срещу здравето и живота на всеки български гражданин е недопустимо. Става въпрос за посегателство срещу българска институция, очаквам компетентните органи възможно най-бързо да установят всички обстоятелства по случая и да изправят извършителите пред българския съд. Подобни деяния трябва да се наказват с най-голямата строгост на закона."

Във Варна президентът обяви, че ще връчи първия мандат скоро.

"49-ото Народно събрание следва да приеме важните закони по Плана за възстановяване и устойчивост, по държавния бюджет, независимо от изхода на процедурата за излъчване на правителство. Очаквам парламентът да подходи отговорно и да изпълнява своите задължения."

"Отговорност на политическите сили е как се договарят в парламента - при какви условия са готови да влязат в коалиционен формат на управление", каза още Румен Радев.

В тържествената церемония за посрещане на военния научноизследователски кораб "Св. св. Кирил и Методий", с която беше ознаменуван и успешния финал на 31-ата антарктическа експедиция, участваха още министърът на отбраната Димитър Стоянов, министърът на образованието и науката Сашо Пенов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

 

2023 © Варна е

Специален концерт за 1 юни подготвя Варненският зоопарк

Звезден гост на проявата ще е един от най-добрите приятели на зоологическата градина в морската столица – рапърът 100 Кила
Специален концерт за 1 юни подготвя Варненският зоопарк
75

За поредна година Варненският зоопарк ще отбележи Деня на детето – 1 юни със специално подготвена програма.

Тази година е планиран мащабен концерт, който да зарадва всички посетители на зоологическата градина в празничния ден. Специален гост на концерта ще бъде един от най-големите приятели и спомоществователи на Варненския зоопарк – рапърът Явор Янакиев, популярен като 100 Кила.

За Международния ден на детето от зоологическата градина в морската столица са планирали много песни, танци, забавни игри и награди. В специалния концерт ще се включат също представители на Частно средно Училище „Мечтатели“, Клуб за Народни Танци "Моряците" , Arsen Magic, Игралница-занималница, Dentaprime. Сцената ще бъде отворена и за всяко дете, което иска да се похвали с таланта си в празничния ден. Тържествата в зоопарка започват в 11 часа.

2023 © Варна е