Мобилно меню

С атрактивна инициатива в морската градина: Обучават децата на пътна безопасност

Опазване на живота и здравето на пешеходците е от решаващо значение, затова започваме с обучение от най-ранна възраст, подчерта кметът на Варна Иван Портних
С атрактивна инициатива в морската градина: Обучават децата на пътна безопасност

Малък град, нарисуван върху асфалта под Пантеона в Морската градина, дава възможност за обучение на деца по пътна безопасност - с цветни улици, пешеходни пътеки и знаци. Инициативата е на банка ДСК - Варна, подкрепена от Община Варна и от КАТ - Варна. На откриването присъства кметът Иван Портних, който поздрави организаторите и призова за спазване на правилата за движение и опазване на живота и здравето на пешеходците. Той допълни, че общината продължава да работи за създаване на условия за обучение по пътна безопасност в детските градини.

"Община Варна е първата в България, която обръща внимание на безопасността и ниската скорост в града още през 2017 г. Тя активно подкрепя и се включва и в Европейската седмица на мобилността, затова избрахме морската столица да бъде домакин на събитието", коментираха от банка ДСК.

Проектът цели облагородява на градската среда, като насочи вниманието върху важен за обществото  проблем - безопасността на децата на пътя. Кампанията, която ще продължи през целия месец септември, ще има различни онлайн и физически активности, които ще спомогнат за по-добрата осведоменост на най-малките участници- за правилата движение и за безопасността.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна

Заработи фонтанът на площад "Независимост" 

След направената рехабилитация на съоръжението, големият шадраван в центъра на Варна вече радва всички
Заработи фонтанът на площад "Независимост" 

Фонтанът на площад "Независимост" вече работи след направената традиционна пролетна рехабилитация. Големият шадраван е сред любимите атракции на всички, които се разхождат в центъра на Варна. От няколко седмици работят и фонтаните до общината. 

Поетапно след задължителна проверка се пускат и всички градски чешми, включително и тези в Морската градина. 

2024 © Варна е / снимки: Яков Шустов
Още по темата: Ремонт Чешма Варна Фонтан
Още по темата: Ремонт Чешма Варна Фонтан