Мобилно меню

Сигнали за неприятни миризми проверяват от РИОСВ - Варна

Авария по канализационната мрежа е установена и отстранена в района на Западна промишлена зона
Сигнали за неприятни миризми проверяват от РИОСВ - Варна

Експерти на РИОСВ - Варна извършиха проверка на място в района на Западна промишлена зона в града след постъпили в инспекцията в периода след 18 януари т.г. общо 7 сигнала за наличие на неприятни миризми. По време на проверката, извършена на 23 януари, е потвърдено наличието на неприятни миризми в близост до дере, преминаващо през Западна промишлена зона. Установена е и причината - авария по канализационната мрежа в района на Западна промишлена зона, изразяваща се в нарушена цялост на ревизионна шахта в близост до дерето, която е част от битов колектор. Предприети са незабавни действия от ВиК-дружеството и аварията е отстранена още на следващия ден.

На 25 и 26 януари в екоинспекцията са постъпили още 4 сигнала за наличие на неприятни миризми в района между Западна промишлена зона и с. Тополи с различни предполагаеми източници. С цел установяване на причината за неприятните миризми, експерти от РИОСВ - Варна обследват района и анализират ситуацията, предвид разнородните предполагаеми източници на неприятните миризми, посочени в сигналите. Проверките на място предстоят в рамките на работната седмица. Веднага след тях ще бъде изнесена информация за резултатите и предприетите действия.

2024 © Варна е

Засилват полицейското присъствие във Варна по баловете

Инспектори от Пътна полиция вече влизат във варненските училища и напомнят на абитуриентите, въпреки празника, да бъдат внимателни
Засилват полицейското присъствие във Варна по баловете

Инспектори от „Пътна полиция“ при ОДМВР Варна влизат в класните стаи със съвети за безопасно шофиране по време на абитуриентските празници.

Служителите на реда обръщат сериозно внимание на тежките пътни злополуки по вина на водачи, превозващи абитуриенти, управление на автомобили с превишена скорост или чрез извършване на опасни маневри; отнемане на предимство, преминаване при червен сигнал на светофара; неправилно превозване на пътници (показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите); возене на повече пътници от броя на местата за сядане в автомобилите; управление от неправоспособни и употребили алкохол водачи; подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението.

Целта на пътните полицаи е да дадат знания на учениците, да засилят чувството им за отговорност и да обърнат сериозно внимание на необратимите последствия, сядайки зад волана след употреба на алкохол или наркотици, управлявайки МПС с превишена и несъобразена скорост.

По време на абитуриентските тържества ОДМВР Варна ще засили присъствието на полицейските патрули с цел недопускане на инциденти при организиране придвижването на празнуващите. Със заповед на Старши комисар Андрей Ангелов ще се извършва ефективен контрол на място, по рисковите маршрути с очаквано интензивно движение на абитуриенти, придружаващите ги и след приключване на тържествата, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

2024 © Варна е