Мобилно меню

Стартират ремонти в северната част на варненския квартал Кайсиева градина

Проектът предвижда благоустрояване на междублоковите пространства, озеленяване, изграждане на нови паркоместа, детски и фитнес площадки, спортни игрища и обособяване на зони за отдих
Стартират ремонти в северната част на варненския квартал Кайсиева градина
218

Строителните дейности по довършване на цялостния ремонт на „Кайсиева градина“, район "Владислав Варненчик" започнаха. Те обхващат района, заключен между бул. „Трети март“, ул. „Асен Разцветников“ и ул. „Проф. д-р Емил Станчев“. На мястото край  бл. 207 и бл. 208 днес бяха кметът на Варна Иван Портних и районният кмет Николай Костадинов.

Проектът предвижда благоустрояване на междублоковите пространства, озеленяване, изграждане на нови паркоместа, детски и фитнес площадки, спортни игрища и обособяване на зони за отдих. След това започва рехабилитация и ново изграждане на вътрешно кварталната улична мрежа, нови алеи и тротоарни настилки, осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение, ново енергоспестяващо осветление.

"Подробният устройствен план на „Кайсиева градина“ е бил одобрен още 2010 г. и с него са реституирани в реални граници много терени между блоковите, където е извършено строителство. През 2016 г. наложихме мораториум върху строителните дейности, който обаче падна в съда. Това е причината в част от "Кайсиева градина", където вече направихме ремонти, да има необлагородени терени, които са частни",  обясни Иван Портних.

Южната част на "Кайсиева градина" бе обновена през 2020 година, след като с постановление на Министерския съвет правителството на Бойко Борисов осигури 8 млн. лв. за благоустрояването на района. Вторият етап, който започна днес, стана възможен с осигуряване на заемни средства с решение на Общинския съвет във Варна.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна

Специален концерт за 1 юни подготвя Варненският зоопарк

Звезден гост на проявата ще е един от най-добрите приятели на зоологическата градина в морската столица – рапърът 100 Кила
Специален концерт за 1 юни подготвя Варненският зоопарк
91

За поредна година Варненският зоопарк ще отбележи Деня на детето – 1 юни със специално подготвена програма.

Тази година е планиран мащабен концерт, който да зарадва всички посетители на зоологическата градина в празничния ден. Специален гост на концерта ще бъде един от най-големите приятели и спомоществователи на Варненския зоопарк – рапърът Явор Янакиев, популярен като 100 Кила.

За Международния ден на детето от зоологическата градина в морската столица са планирали много песни, танци, забавни игри и награди. В специалния концерт ще се включат също представители на Частно средно Училище „Мечтатели“, Клуб за Народни Танци "Моряците" , Arsen Magic, Игралница-занималница, Dentaprime. Сцената ще бъде отворена и за всяко дете, което иска да се похвали с таланта си в празничния ден. Тържествата в зоопарка започват в 11 часа.

2023 © Варна е