Мобилно меню

Традиционното плуване в морето организират отново на 1 януари

Инициативата на Клуб Шотокан ЕКГ - Варна ще започне в 8 часа
Традиционното плуване в морето организират отново на 1 януари

Новогодишно дихателно плувно утро организира за поредна година Клуб Шотокан ЕКГ - Варна сутринта на 1 януари. Всички желаещи да се включат в инициативата трябва да са на сборния пункт - "Пантеона" в Морската градина, точно в 8 часа. В 8:15 часа ще започне "сухата тренировка", която ще включва динамично разтягане, динамична дихателна практика, адаптирани движения от бойните изкуства, динамични силови практики, динамична концентрация, медитативна дихателна практика. В 8:45 часа ще започне подготовката за влизане в морето, която ще бъде осъществена около 9 часа.

Организаторите подчертават, че възрастови ограничения за включване в инициативата няма. 

"Всеки е добре дошъл, както и семейства с малки деца."

От клуб Шотокан ЕКГ - Варна напомнят на всички желаещи да участват в Новогодишно дихателно плувно утро да са облечени с удобно спортно облекло и да носят спортни обувки, както и шапки, шалове и ръкавици (ако са нужни), вода за пиене, чай, както и бански, шорти, плувни шапки и плувни очила за тези, които ще плуват. 

Ето как организаторите описват целите на инициативата: 

"Да започнем новата 2024-та по най-веселия, най-жизнения, най-сплотяващия, най-пречистващия, най-раздвижен и динамичен начин. Да направим нещо за здравето и доброто си настроение още в първите часове на 2024-та. Да се запознаем с десетки нови, усмихнати, здрави, навити, изпълнени с жизненост и енергия хора. Да прекараме едно незабравимо, светло, слънчево и прекрасно утро."

Според метеорологичната прогноза за 1 януари 2024 година времето ще е предимно слънчево, с лека облачност. Температурата на въздуха ще е 7-10 градуса, а на морската вода 9-10 градуса.

2023 © Варна е

Засилват полицейското присъствие във Варна по баловете

Инспектори от Пътна полиция вече влизат във варненските училища и напомнят на абитуриентите, въпреки празника, да бъдат внимателни
Засилват полицейското присъствие във Варна по баловете

Инспектори от „Пътна полиция“ при ОДМВР Варна влизат в класните стаи със съвети за безопасно шофиране по време на абитуриентските празници.

Служителите на реда обръщат сериозно внимание на тежките пътни злополуки по вина на водачи, превозващи абитуриенти, управление на автомобили с превишена скорост или чрез извършване на опасни маневри; отнемане на предимство, преминаване при червен сигнал на светофара; неправилно превозване на пътници (показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите); возене на повече пътници от броя на местата за сядане в автомобилите; управление от неправоспособни и употребили алкохол водачи; подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението.

Целта на пътните полицаи е да дадат знания на учениците, да засилят чувството им за отговорност и да обърнат сериозно внимание на необратимите последствия, сядайки зад волана след употреба на алкохол или наркотици, управлявайки МПС с превишена и несъобразена скорост.

По време на абитуриентските тържества ОДМВР Варна ще засили присъствието на полицейските патрули с цел недопускане на инциденти при организиране придвижването на празнуващите. Със заповед на Старши комисар Андрей Ангелов ще се извършва ефективен контрол на място, по рисковите маршрути с очаквано интензивно движение на абитуриенти, придружаващите ги и след приключване на тържествата, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

2024 © Варна е