Мобилно меню

Турнир за хора с увреждания ще се проведе край Варна на 24 октомври

Състезанията ще са в дисциплините петанк и дартс
Турнир за хора с увреждания ще се проведе край Варна на 24 октомври

Традиционният турнир по петанк и дартс за хора с увреждания ще се проведе в курорта Златни пясъци на 24 октомври. Турнирът не е за професионални състезатели, в него имат право да се включат хора, които наскоро са пострадали, вследствие на което са придобили някакви увреждания, припомнят организаторите от СК за хора с увреждания "Икар". Състезанието се организира с подкрепата на община Варна, а целта му е хората с увреждания да се запознаят с ползотворната сила на спорта и благодарение на него да се припознаят, като пълноценни граждани.

Тази година турнирът ще се проведе в базата на Специализираната болница за рехабилитация "Термал" в курорта Златни пясъци. В състезанието ще се включат около 35 участници от Добрич, Варна, Стара Загора, Полски Тръмбеш, Мездра и София.

2023 © Варна е

Премахват тротинетки и велосипеди под наем, ако не са паркирани правилно

Издънки около дърветата в града ще бъдат премахвани, ако пречат на тротоарите, съобщиха от общинската администрация
Премахват тротинетки и велосипеди под наем, ако не са паркирани правилно

Извършени са проверки на фирмите, които отдават под наем електрически тротинетки и велосипеди във Варна. Това отчетоха от общинската администрация. Целта е да се регламентира паркирането им на обществени пространства. На фирмите е дадено предписание да предоставят информация за броя на превозните средства, за да може да се регламентира престоят им върху общинската собственост. Ако не се стигне до споразумение с фирмите, електрическите велосипеди и тротинетки ще бъдат принудително премахнати, предупреди кметът Благомир Коцев. 

На днешната оперативна среща на общинската администрация беше отчетено, че са възстановени спиркозаслоните в курортния комплекс Златни пясъци. От ресорната дирекция по общинска собственост докладваха, че в момента с ограничен бюджет се отстраняват нанесени щети по съоръженията. Предстои да се направи и рехабилитация на инфраструктурата около тях. 

От фирмата, която е ангажирана с почистването на отводнителните шахти, отчетоха, че 90% от тях в районите Одесос и Приморски са обработени. Наредено им беше приоритетно да проверяват състоянието на съоръженията в автомобилните подлези и други места, които, по време на обилни валежи, стават непроходими. 

По график във всички райони се извършва втора и на места вече трета коситба. Очаква се дейността да приключи до края на месец юни. Представители на районните администрации предстои да направят обход и да набележат местата, където ниските корони на дърветата пречат на водачите на автомобили, пешеходците и на сметопочистващите камиони тип „Норд“.  Работата на фирмите за косене ще бъде пренасочена и към премахване на издънките около дърветата, които правят непроходими тротоарите. В район Приморски този процес вече е започнал, около 200 широколистни дървета вече са обработени. 

2024 © Варна е