Мобилно меню

Варненци извиха опашки за цветя преди 8 март

Не се наблюдава драстично поскъпване в навечерието на празника
Варненци извиха опашки за цветя преди 8 март

На голям интерес от страна на варненци се радваха сергиите с цветя, разположени в центъра на морската столица в навечерието на 8 март. Много хора побързаха да изберат красиво цвете, с което да зарадват любима жена - майка, съпруга, приятелка, учителка.

Традиционно най предпочитани през пролетта са зюмбюлите, лалетата и пъстрите иглики. Сред най-подаряваните саксийни цветя за 8 март са цикламите в различни цветове, като цената им варираше от 10 до 15 лева съобразно размера. Много мъже решиха да заложат на класиката и се спряха на букети от червени рози за любимата жена. Репортерска проверка на ВАРНА Е показа, че няма значително завишение на цените на цветята в навечерието на празника. Те варират в зависимост от мястото, от което купувате цветя, като бутиковите магазинчета, както и обектите в центъра обичайно продават на по-високи цени.

2024 © Варна е
Още по темата: Цени Цветя Варна Осми Март
Още по темата: Цени Цветя Варна Осми Март

Засилват полицейското присъствие във Варна по баловете

Инспектори от Пътна полиция вече влизат във варненските училища и напомнят на абитуриентите, въпреки празника, да бъдат внимателни
Засилват полицейското присъствие във Варна по баловете

Инспектори от „Пътна полиция“ при ОДМВР Варна влизат в класните стаи със съвети за безопасно шофиране по време на абитуриентските празници.

Служителите на реда обръщат сериозно внимание на тежките пътни злополуки по вина на водачи, превозващи абитуриенти, управление на автомобили с превишена скорост или чрез извършване на опасни маневри; отнемане на предимство, преминаване при червен сигнал на светофара; неправилно превозване на пътници (показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите); возене на повече пътници от броя на местата за сядане в автомобилите; управление от неправоспособни и употребили алкохол водачи; подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението.

Целта на пътните полицаи е да дадат знания на учениците, да засилят чувството им за отговорност и да обърнат сериозно внимание на необратимите последствия, сядайки зад волана след употреба на алкохол или наркотици, управлявайки МПС с превишена и несъобразена скорост.

По време на абитуриентските тържества ОДМВР Варна ще засили присъствието на полицейските патрули с цел недопускане на инциденти при организиране придвижването на празнуващите. Със заповед на Старши комисар Андрей Ангелов ще се извършва ефективен контрол на място, по рисковите маршрути с очаквано интензивно движение на абитуриенти, придружаващите ги и след приключване на тържествата, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

2024 © Варна е