Мобилно меню

Варненските ученици се връщат в клас във вторник

Продължават да се възстановяват щетите от ураганния вятър, бедственото положение в общината остава в сила, обяви кметът
Варненските ученици се връщат в клас във вторник

 

"Ситуацията във Варна се нормализира и ритъмът на живот в града се подобрява. Аварийно-възстановителните дейности продължават, поради което бедственото положение остава в сила." 

Това обяви кметът Благомир Коцев след последното заседание на Антикризисния щаб.

Той съобщи също, че от утре - 21 ноември, се възстановява редовният присъствен режим на обучение в училищата. Изключение правят училищата ОУ „Васил Друмев“, Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн,  I ОУ „Свети княз Борис I“ и ОУ „Константин Арабаджиев“, където все още се извършват аварийно-ремонтни действия. Там режимът на дистанционно обучение ще продължи до сряда включително.

Детските ясли и градини продължават да работят в нормален режим.

Според Коцев разчистването на листната маса и отстраняването на опасните клони и дървета се открояват като основни предизвикателства. По думите му най-засегнат е район „Приморски“, където все още има затруднения в почистването и извозването на растителните отпадъци вследствие от бурята.

Бюрото по труда е в готовност да предостави работна сила от 30 продължително безработни лица за участие в аварийно-възстановителните дейности. Редом с това са ангажирани доброволци от различни ведомства.

Обсъждат се решения за въвличане на по-голям обем технически екипи и специализирана техника, които да ускорят процеса на възстановяване.

2023 © Варна е

Делфинариумът организира безплатни представления за децата на 1 юни

В деня на детето спектаклите ще са 4 - от 10:30 ч., 12:00 ч., 15:30 ч. и 17:00 часа
Делфинариумът организира безплатни представления за децата на 1 юни

Варненският Делфинариум организира 4 безплатни представления за децата на 1 юни. Те ще са под наслов "Децата празнуват с делфините". Празничните спектакли в деня на детето ще са от 10:30 ч., 12:00 ч., 15:30 ч. и 17:00 ч. Четирите представления ще бъдат обогатени с анимационна програма на Бате Сашо Капитана с много игри и награди за публиката.

Децата ще влизат безплатно, а цената на билет за възрастни е 20 лв. на човек. 

Можете да закупите своя онлайн билет от тук, или на касата на Делфинариума в деня на представлението.

2024 © Варна е