Мобилно меню

Ветеран от Втората световна война отпразнува вековен юбилей

Иван Караджов получи специален плакет от кмета на Варна Иван Портних
Ветеран от Втората световна война отпразнува вековен юбилей

Стогодишен юбилей отпразнува ветеранът от Втората световна война Иван Караджов. Той получи специален плакет от кмета на Варна Иван Портних, който лично го поздрави и му пожела здраве и спокойни дни.

Рожденикът отбеляза празника със своето семейство, роднини и приятели от Съюза на ветераните от войните и от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Иван Караджов пожела на всички присъстващи дълголетие като неговото.

Той има син, радва се на внучка и правнук.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

Негодна за пиене е водата от минералната чешма в центъра на Св. Св. Константин и Елена

Поставена е трайна маркировка
Негодна за пиене е водата от минералната чешма в центъра на Св. Св. Константин и Елена

Минералната вода от обществена чешма на кръговото кръстовище в курорта Св. Св. Константин и Елена е негодна за пиене. Това установи проверка на РЗИ-Варна, при която е регистрирано превишение на максималните стойности за микробно число при 22 градуса и микробно число при 37 градуса на минералната вода, съобщават от здравната инспекция. 

Издадено е предписание до кмета на община Варна за поставяне на трайна маркировка, че „Водата е негодна за пиене“. Предписанието е изпълнено в срок.

Общо 144 проверки са извършили през изминалата седмица служители на отдел "Държавен здравен контрол" към РЗИ-Варна. Инспектирани са детска ясла, детски градини, училища и здравни кабинети към тях здравни кабинети, школи, салони за красота, уелнес център, фитнес зали, спортни зали, обекти за производство и търговия с козметични продукти, оптика, игрални зали, водоснабдителни обекти, кухненски блокове към детски градини, ученически стол и други.

Връчен е един акт за административно нарушение на физическо лице, както и 2 предписания за провеждане на хигиенни и противоепидемични мерки.

Извършени са и 18 инспекции в лечебни заведения за извънболнична помощ (ЛЗИБП), дрогерии и кабинети за неконвенционални методи. При тях служителите на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” към РЗИ-Варна не са констатирали нарушения.

2024 © Варна е