Мобилно меню

За Маратон Варна: Затварят временно улици в центъра

Промяната ще е в сила на 12 май, неделя, от 08:30 до 15:30 часа
За Маратон Варна: Затварят временно улици в центъра

Във връзка с провеждането на международния лекоатлетически "Маратон Варна 2024" Община Варна въвежда промени в организацията на движението на пътни превозни средства на 12 май, неделя

Още от 20:00 часа на 11 май 2024 г. до приключване на мероприятието около 15:00 часа на 12 май 2024 г. се спира движението на пътни превозни средства по крайбрежната алея от „Почивка“ до басейн „Приморски“.

В деня на провеждането на маратона, 12 май, от 08:30 до 15:30 часа се преустановява движението, както следва:

  • Бул. „Приморски” - в частта от кръговото кръстовище на пл. „Славейков“ (Гаров площад) до кръстовището с бул. „Цар Освободител“;
  • Бул. „Цар Освободител” - в отсечката от кръстовището с бул. „Приморски” до кръстовището с бул. „Осми Приморски полк”;
  • Бул. „Княз Борис I” - от кръстовището с бул. „Цар Освободител” до кръстовището с ул. „Янаки Богданов”;
  • Ул. „Свети Никола“ – в частта от кръстовището с бул. „Княз Борис I” до Станчова алея;
  • Крайбрежна алея – от кръстовището с ул. „Свети Никола“ до басейн „Приморски“;
  • Ул. „Михаил Колони“ – в частта от кръстовището с бул. „Приморски“ до площад „Екзарх Йосиф“ и от частта от площад „Екзарх Йосиф“ до бул. „Княз Борис I“ (пешеходна зона);
  • Ул. „Свети Климент“ – в отсечката от площад „Екзарх Йосиф“ до ул. „Хан Аспарух“;
  • Ул. „Стефан Стамболов“ – в частта от кръстовището с ул. „Стефан Караджа“ до ул. „Стефан Богориди“;
  • Ул. „Цар Самуил“ – в частта от кръстовището с ул. „Одрин“ до кръстовището с ул. „Михаил Колони“.

Промяната в организацията на движението ще бъде осигурена от ОД на МВР – Варна. Всички затворени булеварди и алеи ще бъдат ясно обозначени със сигнални ленти, ограничителни конуси, подвижни прегради. Ще бъдат охранявани от полицейски екипи и доброволци. Община Варна и организаторите на мащабната спортна проява молят за разбиране и спазване на временната организация на движението от страна на всички граждани.

2024 © Варна е

Мащабна рехабилитация на уличната инфраструктура започва във Варна на 27 май

Да бъдат регламентирани местата, на които ще се поставят електрически велосипеди и тротинетки, които се предоставят под наем, настоя кметът Благомир Коцев
Мащабна рехабилитация на уличната инфраструктура започва във Варна на 27 май

Рехабилитация на уличната инфраструктура в петте района на Варна ще започне на 27 май, съобщават от пресцентъра на общината. Възстановяването на пътната настилка ще започне от най-критичните участъци. Целта е заложените в бюджета средства да се изразходват прецизно и то за най-належащите места.  

Списъците с улици за рехабилитация са изготвени от районните кметства. Те са избрани след проверки на място, както и по сигнали на граждани. Няма да се запълват дупки в уличната инфраструктура, където има ВиК аварии и асфалтовата настилка сляга. За тези участъци съвместно с ВиК ще се търсят по-дългосрочни решения, обясниха експерти от общината.   

Да бъдат регламентирани местата, на които ще се поставят електрически велосипеди и тротинетки, които се предоставят под наем, настоява кметът Благомир Коцев. Предстои да се изработи карта с конкретни точки, където може да се поставят стоянки за паркирането им. 

Продължава косенето във всички райони на общината, докладваха от районните кметства. Тревните площи в Морската градина се косят вече за трети път. Приключва зацветяването до Слънчевия часовник и централната алея в Морската градина, обясниха от общинското предприятие, което поддържа парка. След косенето, обществените площи задължително се обработват против кърлежи. 

Община Варна подготвя и информационна кампания за отговорно изхвърляне на отпадъци. Тя ще бъде съпътствана от нови регламенти за сметосъбиране и сметоизвозване. Трябва да има засилен контрол около съдовете за събиране на отпадъци както за фирми, така и за граждани.

2024 © Варна е