Мобилно меню

Започва подмяна на част от осветителните тела в Морската градина

Директорът на ОП „Паркинги и синя зона“ съобщи, че с въвеждането в експлоатация на „зелената зона“ няма да се закупуват нови автомобили за звеното и няма да се назначават нови инспектори за контрол на зоната, тъй като системата ще бъде автоматизирана 
Започва подмяна на част от осветителните тела в Морската градина

Кметът на Варна Благомир Коцев обяви, че започва подмяна на неработещото осветление в Морската градина и центъра. Той уточви, че ще изисква да се отговаря по-бързо на гражданите, подали сигнали за нередности и да са засили контролът върху изхвърлянето на отпадъци

В бюджета за 2024 г. има предвидени над 200 000 лв. за ремонт на осветлението в града и нека незабавно започне подмяна на неработещите осветителни тела в Морската градина и централната част на града.

Това каза кметът, на оперативка на администрацията в Община Варна.

От Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ допълниха, че съвместно с фирмите по поддръжка и районните администрации са набелязани най-критичните точки, откъдето да започне отстраняването на дефектите, в това число и нанесените от вандали щети по мрежата и съоръженията. На много стълбове ще бъдат подменени кабелните кутии, за да се ограничат кражбите на кабели, казаха още експертите. 

До края на тази седмица ще има пълна информация за състоянието на кабелната мрежа на различни кабелни оператори, които ползват общински съоръжения. Опасните кабели ще се отстраняват своевременно, увериха експертите. 

Кметът Коцев нареди завишен контрол на служителите от звеното по екологичен контрол, за да не се допуска образуването на микросметища около контейнерите в града. Обсъди се и подобряване на организацията по почистване на пътните платна след катастрофи, за да не остават предмети, брони, пластмасови отпадъци и др. върху платната.

Директорът на ОП „Паркинги и синя зона“ Младен Иванов съобщи, че с въвеждането в експлоатация на „зелената зона“ няма да се закупуват нови автомобили за звеното и няма да се назначават нови инспектори за контрол на зоната, тъй като системата ще бъде автоматизирана

По отношение на рибарско пристанище „Карантината“ той допълни, че ще бъдат поставени нови котви и е поръчана нова сходня за понтона. По съоръжението бяха нанесени сериозни щети по време на урагана през месец ноември. Впоследствие всички 116 лодкостоянки се очаква да бъдат въведени в експлоатация, обясни Иванов. 

2024 © Варна е / снимка: Открий колелото / Find the bike

С благотворителна проява подкрепят децата на загинали полицаи

Концерт и демонстрация на полицейска техника са планирани на входа на морската градина за 14 юли - неделя
С благотворителна проява подкрепят децата на загинали полицаи

Благотворителен концерт и демонстрации на полицейска техника в подкрепа на децата на загинали полицаи ще се проведат на 14 юли във Варна. Събитието ще се започне в 16 часа до Слънчевия часовник в Морската градина.

Традиционната кампания "С обич за децата в памет на бащите герои" е в подкрепа на семействата на полицаи, пострадали при изпълнение на своя дълг. Тя се организира от Синдикалната федерация на служителите на МВР и е под патронажа на кмета на Варна, в партньорство с Варненска и Великопреславска Света митрополия. Инициативата се провежда за 13 път.

Полицаи, пожарникари и спасители ще запознаят любопитните малчугани със своята професия.

Ще има и демонстрации на клубове по бойни спортове, вокални изпълнения на солисти и групи, съвременни и фолклорни танци. Посетителите ще видят техника от различни структури на МВР – пожарна, полиция, жандармерия, гранична полиция, Министерство на отбраната.

Оркестърът на Военноморските сили ще открие концерта с празнични маршове и любими мелодии от филми. В програмата са включени изпълнения на Александър Пeтров - финалист в "Гласът на България", Клуб по спортни танци Varna Dance Team, Школа по фолклорно пеене "Фолклорна магия" и възпитаници на НУИ "Добри Христов" с ръководители Елица и Павлинка Тодорови, Клуб по акробатичен рокендрол "Морска сирена", възпитаници на вокалния педагог Атанаска Липчева - Вокална формация "Ейнджъл Войсес", Клуб по танци "Стил Денс", Вокална група "Весели щурчета", Балетна формация "Звездна дъга", Вокално студио "Моника Ла Ре Ми", Клуб по танци "Черно море", Школа по танци "Танцова работилница", Фолклорна формация "Медени звънчета", Брейк формация "Крейзи форс", Фондация "Арт Старс - звезди на изкуството", Клуб по акробатичен рокендрол "Стар Денс" и много индивидуални изпълнения. За финал на концертната програма са предвидени изпълнение на рапъра 100 Кила и фолклорни танци на Ансамбъл "Варна".

2024 © Варна е