Мобилно меню

Заради ураганния вятър: В Дългопол обявиха частично бедствено положение

Разрушени са покриви на много жилищни сгради и стопански постройки, изкоренени и изпочупени са дървета
Заради ураганния вятър: В Дългопол обявиха частично бедствено положение

Частично бедствено положение е обявено на територията на община Дългопол, информират от Областна администрация - Варна.

Вследствие на ураганния вятър, преминал през Дългопол са изкоренени и изпочупени клони на дървета, отнесена е част от покривната конструкция на Читалище „Никола Й. Вапцаров – 1896“, разрушени са покриви на много жилищни сгради и стопански постройки. Тези обстоятелства могат да причинят опасност за живота и здравето на населението на града.

Поради тази причина от 5 часа тази сутрин кметът на Община Дългопол Георги Георгиев е обявил частично бедствено положение на територията на град Дългопол и община Дългопол.

За овладяване на бедствието и пораженията от ураганния вятър ще бъде приведен в изпълнение Общинският план за защита при бедствия, а при необходимост ще бъде въведен в изпълнение и план за евакуация на застрашеното население.

2023 © Варна е

Затварят за рехабилитация част от ул. Петър Парчевич в центъра

Предстои подмяна на 170 кв. м тротоарна настилка и бордюри
Затварят за рехабилитация част от ул. Петър Парчевич в центъра

На 18 и 19 юли, ул. "Петър Парчевич" в участъка от ул. "Шипка" до ул. "Шейново" ще бъде затворен за движение, съобщават от район "Одесос", в морската столица. Причината е разполагане на тежка техника във връзка с подмяна на 170 кв. м тротоарна настилка и бордюри. Улицата е с еднопосочно движение към Адвокатската градинка.

От районната администрация уточняват, че през почивните дни участъкът ще бъде отворен за движение и паркиране. Работата, част от пътната рехабилитация в района, ще продължи в понеделник, когато евентуално ще се наложи отново затваряне. Очаква се ремонтът да приключи във вторник (23 юли).

2024 © Варна е