Мобилно меню

Заради ураганния вятър: В Дългопол обявиха частично бедствено положение

Разрушени са покриви на много жилищни сгради и стопански постройки, изкоренени и изпочупени са дървета
Заради ураганния вятър: В Дългопол обявиха частично бедствено положение

Частично бедствено положение е обявено на територията на община Дългопол, информират от Областна администрация - Варна.

Вследствие на ураганния вятър, преминал през Дългопол са изкоренени и изпочупени клони на дървета, отнесена е част от покривната конструкция на Читалище „Никола Й. Вапцаров – 1896“, разрушени са покриви на много жилищни сгради и стопански постройки. Тези обстоятелства могат да причинят опасност за живота и здравето на населението на града.

Поради тази причина от 5 часа тази сутрин кметът на Община Дългопол Георги Георгиев е обявил частично бедствено положение на територията на град Дългопол и община Дългопол.

За овладяване на бедствието и пораженията от ураганния вятър ще бъде приведен в изпълнение Общинският план за защита при бедствия, а при необходимост ще бъде въведен в изпълнение и план за евакуация на застрашеното население.

2023 © Варна е

Негодна за пиене е водата от минералната чешма в центъра на Св. Св. Константин и Елена

Поставена е трайна маркировка
Негодна за пиене е водата от минералната чешма в центъра на Св. Св. Константин и Елена

Минералната вода от обществена чешма на кръговото кръстовище в курорта Св. Св. Константин и Елена е негодна за пиене. Това установи проверка на РЗИ-Варна, при която е регистрирано превишение на максималните стойности за микробно число при 22 градуса и микробно число при 37 градуса на минералната вода, съобщават от здравната инспекция. 

Издадено е предписание до кмета на община Варна за поставяне на трайна маркировка, че „Водата е негодна за пиене“. Предписанието е изпълнено в срок.

Общо 144 проверки са извършили през изминалата седмица служители на отдел "Държавен здравен контрол" към РЗИ-Варна. Инспектирани са детска ясла, детски градини, училища и здравни кабинети към тях здравни кабинети, школи, салони за красота, уелнес център, фитнес зали, спортни зали, обекти за производство и търговия с козметични продукти, оптика, игрални зали, водоснабдителни обекти, кухненски блокове към детски градини, ученически стол и други.

Връчен е един акт за административно нарушение на физическо лице, както и 2 предписания за провеждане на хигиенни и противоепидемични мерки.

Извършени са и 18 инспекции в лечебни заведения за извънболнична помощ (ЛЗИБП), дрогерии и кабинети за неконвенционални методи. При тях служителите на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” към РЗИ-Варна не са констатирали нарушения.

2024 © Варна е