Мобилно меню

Затварят централни булеварди заради Маратон Варна

Ще бъде ограничен достъпът до част от Морската градина и централната пешеходна зона по бул. "Княз Борис I"
Затварят централни булеварди заради Маратон Варна
59

Промени в организацията на движение ще бъдат въведени в неделя, 14 май, заради Маратон Варна.

В часовете от 8.30 ч. до 15.00 ч. ще бъде забранено движението на автомобили по част от бул. "Приморски" - от площад "Славейков" до Летния театър, и по бул. "Цар Освободител" - от Летния театър до площад "Съединение". Затворено за движение ще бъде и едното платно по бул. "Княз Борис I" (посока Златни пясъци) - в отсечката от светофара на Икономическия университет до спирка "Стамболийски" (в близост до Евксиноград), като и Алея първа.

За охраната на реда ще се грижат 120 полицейски служители. "Създали сме необходимата организация, всички пътища и пресечки ще бъдат охранявани и униформени лица пренасочват движението по обходни маршрути. Има създадена организация за всички, които живеят в районна на Гръцката махала да могат да излизат с колите си. Призовавам живущите в долната част бул. "Княз Борис I" да излязат с автомобилите си преди 8,30 ч., защото след това няма да бъдат пропускани", отбеляза комисар Илиян Илиев - началник отдел „Охранителна полиция“ към ОД на МВР.

Ще бъде ограничен достъпът до част от Морската градина и централната пешеходна зона по бул. "Княз Борис I", попадащи в трасето на маратона. Всички затворени булеварди и алеи ще бъдат ясно обозначени със сигнални ленти, ограничителни конуси, подвижни прегради и охранявани от полицейски екипи и доброволци.

В Маратон Варна ще участват над 900 атлети.

2023 © Варна е

Варна почете 2 юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България

Цветя бяха поднесени и пред паметния знак на поета-революционер в Ботевата градинка
Варна почете 2 юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България
36

С общоградско поклонение пред паметника на Христо Ботев в Алеята на възрожденците в Морската градина варненци почетоха 2-ри юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Свещеници от Варненската и Великопреславска митрополия отслужиха заупокойна молитва, а венци и цветя в знак на признателност пред паметника на поета-революционер поднесоха кметът Иван Портних, председателят на ОбС Тодор Балабанов, евродепутатът Емил Радев, представители на Областна администрация, Военноморските сили, на Областната дирекция на МВР, на обществени организации, политически партии и граждани.

Паметта на своя патрон почетоха и децата от детска градина „Христо Ботев“, традиционно облечени като четници.

По-късно цветя бяха поднесени и пред паметния знак на поета-революционер в Ботевата градинка.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна