Мобилно меню

15 години затвор за мъж, убил пастир, когото наел на работа

Извършителят е осъден също да изплати 80 000 лв. на майката на убития и 40 000 лв. на сестра му, като обезщетение за нанесените неимуществени вреди
15 години затвор за мъж, убил пастир, когото наел на работа

Варненският окръжен съд призна за виновен 41-годишния Д. Д., убил пастир, като престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Наказанието, което съдебният състав му наложи е 15 години “лишаване от свобода” при първоначален строг режим.

Делото се разглежда за втори път, след като Апелативен съд - Варна върна производството за ново разглеждане от друг състав на Варненския окръжен съд.

Убийството беше извършено на 17 май 2020 година в кошара близо до гората на село Горен чифлик. 38-годишният пастир  бил нает от Д. Д., да пасе стадото на баща му.

Съдът уважи частично гражданските искове на пострадалите близки на жертвата. Дончо Д. е осъден да плати 80 000 лв. на майката на убития и 40 000 лв. на сестра му, като обезщетение за нанесените неимуществени вреди, вследствие на престъплението, ведно със законните лихви от датата на деянието.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок.

2023 © Варна е

Криминално проявен задигна раница на плажа във Варна

В раницата имало лични документи и пари, тя била оставена без надзор на плажната ивица
Криминално проявен задигна раница на плажа във Варна

Служителите на варненската полиция са задържали 59-годишен мъж, който е добре познат на служителите на реда и осъждан. Според събрани до момента данни, мъжът, който е жител на Благоевград, извършил кражба на раница, оставена без надзор на плажната ивица. В нея имало лични документи и пари. Мъжът е заловен от служителите на Първо РУ към ОД на МВР - Варна.

По случая е образувано досъдебно производство и събраните материали са предадени на прокуратурата, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е