Мобилно меню

21-годишен варненец задигна телевизор и голяма сума пари

Кражбата е извършена в село Старо Оряхово
21-годишен варненец задигна телевизор и голяма сума пари

Варненец на 21 години е задържан след бързи оперативни действия на служители от Четвърто РУ, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна. Младежът е проникнал в лек автомобил, паркиран пред дома на тъжителя в с. Старо Оряхово и е откраднал сумата от 11 500 лева. Последвала и кражба на телевизор, които бил в имота на пострадалия.

По случая е образувано досъдебно производство и е предаден на прокуратурата.

2023 © Варна е

Дрехи и парфюми менте иззеха в курорта Златни пясъци

Приблизителната стойност на иззетите стоки е около 110 000 лева
Дрехи и парфюми менте иззеха в курорта Златни пясъци

Специализирана полицейска операция по линия "Интелектуална собственост" е извършена в разгара на летния сезон в курорта Златни пясъци. От служителите на Икономическа полиция към ОДМВР Варна са били извършени проверки на два търговски обекта. Там оперативните полицаи са намерили и иззели 443 шапки, 236 парфюми, 216 маратонки и чехли, и 60 спортни комплекта – всички със запазени търговски марки.

За посочените артикули не са били представени документи за произход и разрешения от притежателите на изключителните права. Приблизителната стойност на иззетите стоки е около 110 000 лева. По случая са образувани две досъдебно производства, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е