Мобилно меню

21-годишен варненец задигна телевизор и голяма сума пари

Кражбата е извършена в село Старо Оряхово
21-годишен варненец задигна телевизор и голяма сума пари

Варненец на 21 години е задържан след бързи оперативни действия на служители от Четвърто РУ, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна. Младежът е проникнал в лек автомобил, паркиран пред дома на тъжителя в с. Старо Оряхово и е откраднал сумата от 11 500 лева. Последвала и кражба на телевизор, които бил в имота на пострадалия.

По случая е образувано досъдебно производство и е предаден на прокуратурата.

2023 © Варна е

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна